Mevsim Değişikliği Hasta Ediyor

Mevsim Değişikliği Hasta Ediyor

Havaların soğuması okulların açılması ve toplum taşıma araçları gibi kapalı mekanlarda geçirilen zamanın uzaması ile gribal enfeksiyonların artması bekleniyor.

Havaların soğuması, okulların açılması ve toplum taşıma araçları gibi kapalı mekanlarda geçirilen zamanın uzaması ile gribal enfeksiyonların görülme sıklığının artması bekleniyor. Büyük bir kısmı virüslerden kaynaklanan nezle ve grip gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarında antibiyotik kullanımının hiçbir yararı olmuyor.

Bilindiği gibi antibiyotikler bakterilere karşı koruma sağlıyor. Ancak bu tür rahatsızlıkların hemen tamamının nedeni bakteriler değil virüsler. Bu nedenle viral hastalıklardan korunmak için bazı önlemlerin alınması, bu hastalıkların görülme sıklığını azaltıyor.

Soğuk Algınlığına Karşı Ekinezya

İlk olarak Kuzey Amerika yerlileri tarafından keşfedilen çiçekli bitki ekinezya; birçok yararlı maddenin yanı sıra tanenler, protein, yağ asitleri, A, C ve E vitamini de içeriyor.

Eski zamanlarda zehirli böcek ve yılan sokmalarına karşı kullanılan ekinezya, bağışıklık sistemini güçlendirerek vücut direncini artırıyor. Zengin içeriği ile enfeksiyon tedavilerine de katkı sağlıyor. Uçuk, grip ve bademcik iltihabı gibi virütik hastalıklara karşı kullanılan ekinezya, soğuk algınlığının önlenmesinde çok yaygın olarak tercih edilen mucizevi bir bitki. Ekinezyayı; pastil veya kapsül olarak bulabileceğiniz gibi çay olarak da içebilir ve kış aylarını zinde geçirebilirsiniz.

Ekinezyanın yanında, ıhlamur adaçayı gibi tercihler de virüslere karşı korunmanıza yardımcı olabilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...