Vizite Kağıdı Uygulaması Kaldırıldı!

Vizite Kağıdı Uygulaması Kaldırıldı!

Çalışan memur ve işçiler, bundan sonra sağlık hizmetlerinden kimlik numaralarını beyan ederek yaralanabilecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu, 1 Nisan 2010 tarihinden itibaren vizite kağıdı uygulamasına son verdi. Çalışan memur ve işçiler, bundan sonra sağlık hizmetlerinden kimlik numaralarını beyan ederek yaralanabilecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu Antalya İl Müdürü Selim Erol, Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği'nin 25 Mart 2010 tarihli Resmi Gazete de 01 Nisan 2010 tarihinde yürürlüğe girmek üzere yayımlandığını belirtti. Erol, "Sağlık Uygulama Tebliği'nde yürürlüğe giren ve vatandaşlarımızın faydasına olan hükümlerinden biri de sağlık hizmet sunucularına giden hastaların vizite kağıdı getirme zorunluluğunun ortadan kaldırılmış olmasıdır." dedi.

Erol, yaptığı yazılı açıklamada, çalışan işçi ve memurların sağlık hizmet sunucularına başvururken yanlarında getirmek zorunda oldukları vizite kağıdını ibraz etme yükümlülüklerinin kaldırıldığını bildirdi. Vatandaşların sağlık hizmeti sunucularına müracaat ederken artık yanlarında vizite kağıdı, sağlık karnesi gibi belgeleri getirmek zorunda kalmayacaklarını kaydeden Selim Erol, "Bundan böyle sağlık hizmeti sunucularına müracaat eden vatandaşlarımız, yalnızca kimlik numaralarını belirterek sağlık hizmetlerinden yararlanabileceklerdir." açıklamasını yaptı.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...