Yaşamınızı Uzatmanın 11 Yolu

Yaşamınızı Uzatmanın 11 Yolu

Yaşam tarzınızda yapacağınız küçük değişiklikler ömrünüzü yıllarca uzatmanızı sağlayabilir, daha uzun yaşamanızı ve daha genç hissetmenizi sağlayacak 11 yöntem

Yaşam tarzınızda yapacağınız küçük değişiklikler ömrünüzü yıllarca uzatmanızı sağlayabilir, İnternetin popüler sağlık sitelerinden RealAge'in uzmanları daha uzun yaşamanızı ve daha genç hissetmenizi sağlayacak 11 yöntemi sıraladı:

  • Düzenli olarak C, E, D, B6 vitaminleri ile kalsiyum ve folat tüketirseniz 6 yıl daha uzun yaşıyorsunuz. Biber, çilek, badem, karides, süt, ciğer, mercimek ve süt ürünlerini tüketmeniz bu vitaminlerden bolca almanızı sağlayacaktır.
  • Sigara ömrünüzden en az 8 yıl alır. Sigarayı ne kadar erken bırakırsanız etkilerini tersine döndürmeniz de o kadar kolay olur.
  • Düşük tansiyonu olan kişiler (115/75) yüksek tansiyonu (160/90) olanlara göre 25 yıl dana uzun yaşayabilir. Uzmanlar tansiyonu sağlıklı seviyede olan kişilerin yaşam kalitesinin arttığını söylüyor.
  • Uzun süre çok stresli yaşamak ömrünüzden 32 yıla kadar zaman çalabilir. Stresin bu etkilerinden kurtulmak için sosyal ilişkilerinizi kuvvetlendirin. İşin dışında kalan zamanlarda hobilerinize ve arkadaşlarınıza zaman ayırın.
  • Düzenli olarak dişlerinizi fırçalamak ve diş ipi kullanmak ömrünüzü 6.4 yıl kadar uzatabilir. Ağız sağlığınıza dikkat etmek aynı zamanda bedeninizi mikroplardan ve enfeksiyonlardan koruyor.
  • Çok uzun sürmese bile egzersiz yapmak ömrünüzü en az 5 yıl uzatır. Günde 2 kez 20 şer dakikalık yürüyüşlere çıkmayı deneyin. Asansör kullanmayın, otoparkta arabanızı uzağa park edin.
  • Arabaya her bindiğinizde emniyet kemeri kullanmak ve hız limitini 8 kilometreden fazla aşmadığınıza emin olmak 3.4 yıl daha uzun yaşamanızı sağlar. Elbette bu tedbirler sizi trafik kazalarından ve ani ölümlerden de korur.
  • Her gün 12 gram lif tüketmek ömrünüzü en az 2.5 yıl uzatır. Erkeklerin lif ihtiyacını karşılayabilmek için 25 gram kadar lif yemesi gerekebilir. Tam tahıllı ekmek ve unun yanı sıra böğürtlen, lahana ve patlıcan da mükemmel lif kaynaklarıdır.
  • Düzenli olarak sağlık kontrolünden geçen ve yüksek kalite bakım hizmeti alan kişiler 12 yıl daha fazla yaşayabiliyor. Bunun ana nedeni hastalıkların önceden tespit edilebilmesi ve anında müdahale edilebilmesi.
  • Kahkaha atmak 8 yıl daha uzun yaşamanızı sağlayabilir. Kahkaha atmak stresi azaltır, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
  • Okul bittikten sonra da entelektüel olarak aktif olan kişiler 2.5 yıl daha uzun yaşar. Gazete, kitap okumak; kurslara gidip bir şeyler öğrenmek merakınızı ayakta tutar ve zihninizi çalıştırmaya devam eder.

Ortalama yaşam süresi 68.7 yıl Sağlıklı aktivitelerin yaşam sürenizi ne kadar uzatacağını ve kaç yaşına kadar yaşayacağınızı hesaplarken 68.7 yılı baz almalısınız. 2003 yılında Türkiye vatandaşı olarak doğan bebeklerin ortalama yaşam süresi beklentisi 68.7 yıl oldu. Bu seviyenin 2030-2035 döneminde yaklaşık beş yıl artarak 73.4 yıla çıkması bekleniyor. Bu arada Japonya da 2000 yılı yaş beklentisi 81, ABD de 77, Rusya da 65 ve Pakistan da 63 dü.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...