Bisiklet Kullanarak Şeker Hastalığını Yendi

Bisiklet Kullanarak Şeker Hastalığını Yendi

Bu spora başladığım ilk 30 gün ilaç kullandım. Bisiklet kullanmadığım günlerden kaynaklanan sıkıntıyı gidermek için 5- 10 gün kadar kullandım

Bilecik’in Hürriyet Mahallesi'nde yaşayan ve Osmaneli ilçesinde bir mermer fabrikasında işçi olarak çalışan 40 yaşındaki Devrim Serin, her gün erken saatte kalkıyor, bisikle¬tine binerek 30 km uzaktaki işine gitmek için yola çıkıyor. Kahvaltısını güzergâh üzerinde belirlediği bir lokantada yapan Serin, burada mola veriyor yaklaşık 1,5 saat süren bisiklet yolculuğundan sonra çalıştığı fabrikaya ulaşıyor. Dönüş yolu rampalı olduğu için 2 saat sürüyor.

Şeker Hastalığını Bisikletle Yendim

Serin, hastalığı nedeniyle bisiklete başladı­ğını söylüyor: "Bisikletle sporuna başlamamın nedeni, şeker hastalığı. Cumhurbaşkanlığı bi­siklet turunda spikerin söylemiş olduğu bilgi­ler bana ışık tuttu. Spiker, tura katılan 170 sporcunun 30'u diyabet hastası olduğunu ve ilaç kullanmadıklarını, ayrıca ilaç kullanma­yan her şeker hastasının devlete katkısını an­lattı. Bundan etkilendim. Şeker hastalığı, tarım toplumundan sanayi toplumuna geçiş hastalığıdır. Tarım topluluğundayken her gün bedenen çalışıyorsunuz, harcadığınız enerji çok yüksek, aldığınız enerjiyi karşılayacak cinsten fakat sanayi toplumuna geçtikten sonra rahat ve konfordan dolayı insan bedeni hantallaşıyor. Ama aynı şekilde yeme alışkan­lığına devam ediyorsunuz, aldığınız kalorinin fazlası size kilo ve artı rahatsızlık olarak dönü­yor. Bisiklet sporunun birden fazla hastalığa iyi geldiğini öğrendim. Kanı koyulaştıran her şey insan bedenine zararlıdır. Kolesterol, şeker, stres, alkol ve diğer sebepler. Yaklaşık 2 yıldır, 30 kilometre uzaklıktaki çalıştığım fab­rikaya. Bisikletimle gidip geliyorum. Şu anda da hiç ilaç kullanmıyorum desem yeri var.”

Doğru Bildiğiniz İşi Yaparken

Serin, bisikletle işe gidip gelmeye başladı­ğında “Bu kadar yol gidilir mi? Başka bir çö­zümü yok mu?” gibi deştiler de almış: “Beni eleştirenler, şu anda tebrik eder vaziyetteler. Doğru bildiğiniz işi yaparken, inatçı derecede kararlı olursanız ve kararı verirken de herke­sin aklını kullanırsanız, bilgi alırsanız çok çabuk ilerlersiniz.”

Serin, "Bu spora başladığım ilk 30 gün ilaç kullandım. Daha sonra ara ara mevsimsel şartlardan dolayı bisiklet kullanmadığım günlerden kaynaklanan sıkıntıyı gidermek için 5- 10 gün kadar kullandım. Onun haricinde bir sıkıntım yok. İnsanları mutsuz eden yaşlan­mak değildir yıpranmaktır. Kendinizi zinde ve mutlu hissetmek istiyorsanız kesinlikle spor yapın" diyor.

Bilecik’te yaşayan mermer İşçisi Devrim Serin, 2 yıldır günde toplam 60 km pedal çevirerek İşine bisikletle girip geliyor. 'İnsanları mutsuz eden yaşlanmak deglldfr yıpranmaktır. Kendinizi zinde ve mutlu hisset­mek İstiyorsanız kesinlikle spor yapın* diyen Şerh, bisiklete şeker has­tası olduğu İçin başlamış.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...