Şeker Hastaları Saç Ektirebilir mi?

Şeker Hastaları Saç Ektirebilir mi?

Şeker hastalarının korkulu rüyası olan saç dökülmesinin sonucun da saç ektirme işlemine girmesi uygun bir yol mu? Veya ne yapılmalı inceliyoruz.

Şeker hastalarının saçı dökülür mü sorusunun cevabı: Evet dökülürdür bu sebeple şeker hastalarının korkulu rüyaların dan birisi olan saç dökülmesi sonucunda şeker hastalarının merak ettiği soru ise şeker hastaları saç ektirebilir mi?

İlk önce daha iyi anlamak için şeker hastalığının ne olduğunu ve neden olduğunu anlayalım

Şeker Hastalığı Nedir?

İnsan vücudunun enerji ihtiyacını karşılayan protein, karbonhidrat ve yağlardır. Bu besinlerin sindirimi sırasında ortaya çıkan glikoz adı verilen basit şeker açığa çıkmaktadır. Glikoz vücudun tüm organları için en önemli besin kaynağıdır.

Hücrelerin glikozun enerjisini kullanabilmesi için, glikozun hücre içine alınması gerekir. Glikozun hücre içine girmesini ve glikojen olarak depolanmasını sağlayan, pankreas bezi tarafından salgılanan insülin hormonudur. 

Şeker Hastaları Saç Ektirebilir mi?

Eğer şeker hastalığını kontrol altında tutmak için günlük olarak iğneyle insülin almanız gerekebilir eğer böyle bir durumla yaşıyorsanız  (genellikle tip 1 diyabet hastaları), çoğu durumda saç ekimi yaptırmanız önerilmez. Çünkü saç ekimi, genelde uzun zaman alan cerrahi bir işlemdir ve bu sırada kan şekerinizde tehlikeli inişler ve çıkışlar olabilir.

Ancak, çoğu Tip 2 diyabet hastasında, saç ekimi başarılı bir şekilde yapılabilir ve yapılmaktadır.

Her Tip 2 Şeker Hastası Saç Ekimi Yaptıra Bilir mi?

Herhangi bir saç ekimi işlemine başlamadan önce, uzman doktorlar ve dermatologlar ile iletişime geçerek hastalığınızın öyküsünü eksiksiz bir şekilde anlatmanız gerekmektedir. Ve ilerleyen süreçte sizin saç ektirmeye uygun olup olmadığınız ortaya çıkar.

Saç Ektirmek İsteyen Hastaların Dikkate Alması Gereken Konular

Diyabet hastası olarak saç ekimi yaptırmak istiyorsanız, göz önünde bulundurmanız ve cerrahınızla da görüşmeniz gereken birkaç önemli husus vardır:

Göz önünde bulundurulacak hususlar:

  • Diyabet hastalığınızın dolaşım ve bağışıklık sistemine etkisi
  • Uzun saç ekimi işlemi kan şekeri ve hormonları nasıl etkiler?
  • Kan şekeri seviyeniz ne kadar kontrol altında?
  • Diyabet hastalığınızın saç dökülmesine etkisi
  • Diyabet hastalığınız saç ekim işleminden sonra yara iyileşmesine nasıl etki eder?

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...