Şeker Hastalığı Saç Dökülmesi Yapar mı?

Şeker Hastalığı Saç Dökülmesi Yapar mı?

Şeker hastalarının saç dökülmesi problemi sebebi nedir ve önüne geçilebilir mi? Saçı dökülen hastalar ne yapmalı saç ektire bilir mi?

Şeker hastalarının karşılaşabileceği sorunlardan birisi olan saç dökülmesini ve şeker hastalığı saç dökülmesi yapar mı? konusunu inceliyoruz.

Şeker Hastalığı Nedir?

İnsan vücudunun enerji ihtiyacını karşılayan protein, karbonhidrat ve yağlardır. Bu besinlerin sindirimi sırasında ortaya çıkan glikoz adı verilen basit şeker açığa çıkmaktadır. Glikoz vücudun tüm organları için en önemli besin kaynağıdır.

Hücrelerin glikozun enerjisini kullanabilmesi için, glikozun hücre içine alınması gerekir. Glikozun hücre içine girmesini ve glikojen olarak depolanmasını sağlayan, pankreas bezi tarafından salgılanan insülin hormonudur. 

Şeker Hastalığı Saç Dökülmesi Yapar mı?

Evet şeker hastalığı saç dökülmesine sebep olabilir.

Bir otoimün rahatsızlığı olan Tip 1 diyabeti hastaların bağışıklık sistemi yanlışlıkla sağlıklı hücrelere saldırdığı için bu kişilerin saç dökülmesi yaşamaları beklenebilir.

Diyabetin saç dökülmesine yol açmasında bir başka neden ise kan dolaşımında görülen problemlerdir. Kan şekeri seviyeleri kontrol altında tutulamayıp aşırı yükselirse, kandaki bu aşırı şeker, kırmızı kan hücrelerinde bulunan hemoglobin ile reaksiyona girebilir.

Kan şekerinde diyabete bağlı gerçekleşen kontrolsüz inişler ve çıkışlar saç dökülmesine yol açabilir. Saç büyümesini ve kıl foliküllerinin sağlığını düzenleyen hormonlar da dahil olmak üzere, vücudumuzdaki bütün hormonlar “endokrin sistemi” tarafından idare edilmektedir.

İnsülin Direnci Saç Döker mi

Hipotiridi, hipertiroidi, böbreküstübezi hastalıkları, insülin direnci, romatizmal hastalıklar, diabet saç dökülmesine neden olabileceği bilimektedir.

Şeker Hastalığının Kafa Derisindeki Belirtileri

  • Saçın normalden fazla uzaması
  • Saç büyüme hızında bozulma
  • Yeni saç oluşumunun durması

Şeker Hastaları Saç Ektire Bilir mi?

Şeker hastaları saç ektire bilir mi? sorusuna şöyle cevap verebiliriz: Evet Ektire Bilir

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...