Çayda Bulunan Bazı Maddeler Cilt Kanserini Önlüyor

Çayda Bulunan Bazı Maddeler Cilt Kanserini Önlüyor

Siyah ve yeşil çayda bulunan ve cilt kanserini önlediği bilinen maddelerden krem geliştirildi. Amerikan Kimya Birliği tarafından New York'ta düzenlenen...

Amerikan Kimya Birliği tarafından New York'ta düzenlenen bir toplantıda, geliştirilen krem hakkında bilgi veren Amerikalı bilim adamları, yeşil ve siyah çayda bulunan polifenolleri içeren kremin güneşlendikten sonra cilde sürüleceğini kaydettiler.

Normal güneş kremlerinin güneşlendikten önce sürüldüğünü ve UV (mor ötesi) ışınlarının cilde nüfuz etmesini önlediğini hatırlatan bilim adamları, yeni çay kreminin güneşlendikten sonra sürüldüğünü ve tümör oluşumunda önemli bir rol oynayan sinyal yolunu bloke ettiğini belirttiler.

Minnesota Üniversitesi'nde görevli bilim adamı Zigang Dong ve ekibinin yaptığı deneyde, fareler UV ışınlarına maruz bırakıldı. Farelerin cildinin, tümör oluşumunda önemli rol oynayan bir enzimi yoğun olarak ürettiğini gözlemleyen bilim adamları, daha sonra çayda bulunan polifenolleri krem şeklinde farelere sürdükten sonra bu enzimin miktarının azaldığını tespit ettiler.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...