Hamilelikte Bitki Çayları

Hamilelikte Bitki Çayları

Sağlıklı beslenmeye çalışan anne adaylarının en büyük merakı bitki çayları. Anneler hem bitki çaylarını içmek istiyor hemde içmekten korkuyorlar.

Son zamanlarda büyük önem kazanan sağlıklı beslenme, doğum öncesinde bebeğin sağlığını doğrudan etkiliyor. Omega-3, Protein, Vitamin ve Mineral dengelerine uzmanlar kontrolünde dikkat eden anne adaylarının en büyük merakı arasında hamilelikte bitki çayı tüketimi geliyor. Rumeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Oğuz Özyaral, hamilelikte bitki çayı tüketimine ilişkin şunları söyledi:

Anne adayları aşırı kilo almamak için günde 12 bardak suyu tüketmeli. Hamilelik süresinde çok sık idrara çıkılması gerekiyor. Çünkü vücudun toksinleri atması gerekiyor. Bunun için asla gazlı içecek  yok, aromalı içeceğini kendi yapabilir, suyunu kendi hazırlayabilir. Meyve suları hazırlayabilir. Çay tüketebilirler, ancak küçük bardaklarla. Sabah iki, öğleden sonra iki küçük çay bardağıyla içebilir. Fincanla içiyorsa sabah 1 fincan içsinler. Bitki çaylarını özellikle ilk 3 ay içmemekte fayda var. Özelikle ilk 3 ayda bağırsak hareketlerini düzenlemek için yoğurdu bol bol tüketsinler. İlk üç aydan sonra da doktorların tavsiyesiyle bitki çaylarını tüketebilirler.

Doğru beslenmenin ve doğru besin tüketiminin son derece önemli olduğu hamilelik dönemleri, bebeğinde sağlığı için son derece önemli. Emzirme  dönemlerinde annenin beslenme tarzının bebeği oldukça fazla etkilediğini unutmamak gerekir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...