Güzel Uyu Uzun Yaşa

Güzel Uyu Uzun Yaşa

Kadınların erkeklerden daha uzun yaşamalarının sebeplerinden birisinin iyi uyumaları olduğu ileri sürüldü.

Kadınların erkeklerden daha uzun yaşamalarının sebeplerinden birisinin iyi uyumaları olduğu ileri sürüldü. Amerikalı araştırmacılara göre, kadınlar uzun ömürlerini daha iyi uyumaya borçlu. Öyle ki kadınlar normal koşullarda erkeklerden iki kat daha fazla ve kaliteli uyuyabiliyor.

Yetersiz uyku ve uyku bozukluğunun etkileri konusunda araştırmalar yapan ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü, 20'li yaşlarda 25 kadın ve erkek denek üzerinde inceleme yaptı. Bir hafta süreyle geceleri 2 saat az uyutulan deneklerden yalnızca erkeklerde diyabet ve obeziteye yol açan TNF maddesinde artış görüldü. "Chemistry and Industry" adlı derginin verilerine göre, kadınlar her gece 70 dakika derin uykuya geçiyor. Erkeklerde ise bu süre 40 dakika.

Zararlı Salgılar Artıyor

Uyku bozukluğu veya az uyuma hormon dengesini bozarak vücutta zararlı kimyasal salgıların artmasına yol açıyor. Pennsylvania Üniversitesi'nden Dr. Alexadros Vgontzas, kadınların iyi uyuma yeteneğini evrimsel süreç içinde geliştirdiğini belirtti. Bebeklerin geceleri sık sık uyanıp annenin uykusunu bölmesi üzerine kolayca derin uykuya geçme yeteneği geliştiren kadınlar böylelikle vücutlarında zararlı madde üretilmesini de önlüyorlar.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...