Bitkiler İçin Vitaminler

Bitkiler İçin Vitaminler

Bitkiler, daha sağlıklı büyümek ve bitki hastalıklarından etkilenmemek için bitki vitaminlerine ihtiyaç duyarlar.

Evde beslediğimiz bitkilerimizin bakımı için su ve ışık yeterli olmayabilir. Bitkiler, daha sağlıklı büyümek ve bitki hastalıklarından etkilenmemek için bitki vitaminlerine ihtiyaç duyarlar. Bitki vitaminlerini; online çiçekçilerden, bahçe malzemeleri satan dükkanlardan veya seralardan alabileceğiniz gibi, evde kendiniz de yapabilirsiniz.

Evde Gübre Hazırlamanın Yöntemleri

Ev yapımı bitki vitaminlerinin hazırlanması oldukça zahmetsizdir. Yemek yaparken oluşan atıkları veya doğadaki malzemeleri kullanarak, evde bitkileriniz için besin ve gübre hazırlayabilirsiniz. Sebzelerinizi kaynattığınız suyu soğutarak bitkilerinizi sulamada kullanabilirsiniz.

Yemek Artıklarını Kullanabilirsiniz

Besinlerden kalan vitaminlerle dolu olan bu su, bitkilerinizin daha hızlı büyümesine yardımcı olur. Mutfakta hazırlayabileceğiniz bir diğer bitki besini ise meyve kabukları ile hazırlanır. Biriktirdiğiniz meyve kabuklarının üstüne kaynamış su dökün ve bir gece bekleyin. Sabah uyandığınızda bitkilerinizin çok seveceği bir su elde etmiş olacaksınız.

Yumurta Suyunu Sakın Ziyan Etmeyin

Yumurta kaynattıktan sonra kalan su da, bitkiler için doğal vitamin görevi görür. Menekşe bakımında işinize yarayacak bu suyun içinde bolca kalsiyum vardır. Soğuttuğunuz yumurta suyunu, menekşelerinizi sulamada kullanarak çiçeklerinizin daha çok çiçeklenmesini ve büyümesini sağlayabilirsiniz. Bitkilerinizin ihtiyacı olan kalsiyum mineralini bu şekilde sağlamış olursunuz.

Yosun da Kullanılabilir

Deniz kıyısında yaşayanların çiçeklerinin çok şanslı olduğunu söyleyebiliriz. Kıyıya vurmuş yosunları toplayarak harika bir bitki besini elde edebilirsiniz. Yosunları tuzundan arınmasını sağlayacak şekilde güzelce yıkayın. Temizlenmiş yosunları, ağzı kapalı bir kabın içinde iki ay boyunca suda bekletin. Bitkileriniz için mükemmel bir besin kaynağı oluşturur.

Bahçe Atıklarınızı Değerlendirin

Ev yapımı bitki besini olarak kullanabileceğiniz son tarifimiz ise bahçe atıklarından hazırlanmaktadır. Bahçenizdeki doğal atıklar olan; yaprak, dal, kopmuş canlı çiçekler ve çimleri toplayıp bir kaba koyun. Üstüne su ekleyip iki hafta bekleyin. Sürenin sonunda bu suyu süzerek, bitkilerinizi sulamada kullanın.

Ayrıca yaprak ve bitki artıklarını bahçenizin bir köşesinde bekletin. Çürüyüp toprak olduktan sonra çiçekleriniz için mükemmel bir organik gübre olacaktır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...