Sütteki Metale Dikkat

Sütteki Metale Dikkat

Süt, içeriğine metal karıştığında ölümcül sonuçlar doğuruyor. Nihat Akın, süte karışan metal maddesinin insan sağlığını tehdit ettiğini söyledi.

Sağlık açısından önemli bir yeri olan süt, içeriğine metal karıştığında ölümcül sonuçlar doğuruyor. Selçuk Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Nihat Akın, süte karışan metal maddesinin insan sağlığını tehdit ettiğini söyledi. Prof. Dr. Akın, süte ineğin yediği yemden, sağıldığı kaba kadar pek çok unsurdan ağır metaller geçebileceğine dikkat çekti. "Örneğin bir teneke kovaya konulan süte ağır metal geçme riski çok fazladır" diyen Prof. Dr. Akın, korkunç bir gerçeği de gün yüzüne çıkarttı. Prof. Dr. Akın'a göre, incelenen bazı kutu süt numunelerinde kritik değerin üzerinde ağır metal maddesi tespit edildi. 

Böbrekleri İflas Ettiriyor

Ülkemizde sağlıklı süt üretim zincirinde önemli aksamalar olduğunu gözler önüne seren bu durum, özellikle çocuklarda ani ölüme kadar varan kötü sonuçlar doğuruyor. Ölüm tehditi dışında, ağır metallerin olumsuz etkileri, özellikle merkezi sinir sistemi, karaciğer, böbrekler, dalak ve dolaşım sisteminde görülüyor. Vücutta biriken ağır metaller sinir sistemi bozuklukları, baş dönmesi, iştahsızlık, kalp ve damar hastalıkları, kanser, anemi gibi pek çok hastalığa davetiye çıkartıyor.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...