Ebola Alarmı Almanya’da

Ebola Alarmı Almanya’da

Liberya’da, hastalığın varlığını inkâr eden ve bunun politikacıların kirli bir oyunu olduğuna inananların sayısının arttığı belirtildi.

Başta devlete ait ARD ve ZDF’nin yanı sıra Deutsche Welle olmak üzere Alman kanallarının geniş yer verdiği habere göre, kısa süre önce Gine’den gelen 30 yaşlarındaki kadın yüksek ateş, baş ağrısı ve karın ağrısı gibi rahatsızlıkları bulunan kadında Ebola virüsü olabileceği göz önüne alınarak hastaneye kaldırıldı. Kadının çalıştığı Prenzlauer Berg semtindeki İş Bulma Merkezi, polis tarafından kordon altına alınarak kapatıldı. Hastanedeki ilk testlerde kadında Ebola virüsü tespit edilmezken, detaylı araştırmanın sürdüğü ifade edildi. 

Eboladan Ölenlerin Sayısı 1145 Oldu

Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) son açıkladığı rakamlara göre Ebola'dan ölenlerin sayısı bin 145'i buldu. Liberya'da 413, Gine'de 380, Sierra Leone'de 348, Nijerya'da ise 4 kişi öldü. Nijerya’dan Avusturya'nın Tirol bölgesine gelen ve ölü bulunan 48 yaşındaki bir İngiliz vatandaşında yapılan testlerde Ebola virüsüne rastlanmadığı açıklandı.

Öte yandan Liberya'nın başkenti Monrovia'da bir hastaneden kaçan 17 Ebola hastasının izine hâlâ rastlanamadığı bildirildi. Hastane, Ebola hastalarının semtlerinde tutulmasına tepki gösteren bir grup çevre sakini tarafından basılmış, başlayan yağma olayları sırasında Ebola hastaları da kaçmıştı. Liberya Enformasyon Bakanı Lewis Brown, büyük ihtimalle yağmacıların da virüsü kaptıklarını söyledi.

Ebola’nın en fazla etkili olduğu ülkelerden Liberya’da, hastalığın varlığını inkâr eden ve bunun politikacıların kirli bir oyunu olduğuna inananların sayısının arttığı belirtildi.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...