Keneye Karşı Dikkatli Olun

Keneye Karşı Dikkatli Olun

Vücuduna yapışan keneyi kendi çıkaran Cemal Aydın öldü. Yozgat'ın Kadışehri ilçesine bağlı bir köyde yaşanan olay üzerine uzmanlar dikkat edin uyarısı yaptı.

Keneyi kendi çıkaran Cemal Aydın öldü Yozgat'ın Kadışehri ilçesine bağlı Kıyılı köyündeki bağda çalışan Cemal Aydın'ın (60) vücuduna kene yapıştı.

Keneyi kendi imkânlarıyla çıkaran Aydın, bir süre sonra rahatsızlanması üzerine yakınları tarafından Kadışehri Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı teşhisiyle Yozgat Devlet Hastanesi'ne, ardından da Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Aydın, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Hastalığın kuluçka süresi ısırıktan sonra 1-3 gün. Virüsü içeren kan ve diğer doku ya da atıklar ile temastan sonra genel olarak bu süre 5-6 gündür ve 14 güne kadar uzayabiliyor.

Keneye karşı korunmak için, bazı önlemlerin alınması gerekiyor. Keneleri ayırt etmek için doğaya çıkarken giysileriniz açık renk olsun. Paçalarınızı çorap içine sokun, keneler ayaklarımızdan girip yukarı çıkabilir. Keneyi fark ettiğinizde kendiniz çıkarmayın, sağlık kuruluşlarına başvurun. Yapışan keneler ezilmeden, patlatılmadan ve kenenin ağız kısmı koparılmadan çıkarılmalı

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...