Renkli Meyveleri Bolbol Tüketin

Renkli Meyveleri Bolbol Tüketin

Baharda dinç kalmak için, Güzin Çaltı Yener; bahar aylarında zinde kalabilmek için mucize meyvelerden faydalanılması gerektiğini söylüyor.

Bütün dünyada sağlık ve cilt sağlığı açısından faydalarıyla bilinen bir meyve olan avakado doğal ve sağlığa faydası olan sayısız besinler içermektedir. Cilt sağlığı ve cilt bakım ürünlerinde çok fazla kullanılmaktadır. Cilde parlaklık yumuşaklık ve esneklik kazandırır.  Vücut dokularının ve cildin yenilenmesine yardımcı olur. Yaraların iyileşmesine katkıda bulunur. İyi bir hücre koruyucu ve antioksidandır. Diğer meyvelere nazaran daha fazla protein içerir. Dünyada en doğal besin maddeleri arasında gösterildiği için yetişkinler dışında bebeklerin de güvenle tüketebileceği meyveler arasındadır. Anti kanser özelliği ile bilinir. B1 B2 vitaminleri ve magnezyum fiziksel ve zihinsel sağlığı korur.  Ayrıca Avakadoyu ezerek cildinize maske yapabilirsiniz. Cildinizin yumuşacık ve sağlıklı olmasını sağlayacaktır.

Kap Sağlığı İçin Bol Bol Erik Tüketin

Malta eriği A vitamini yönünden son derece zengin bir içeriğe sahiptir. Antioksidan ve lif içeriği sayesinde kalp damar hastalıkları ve kansere karşı korumaktadır. Yüksek lif oranı ile kilo verme sürecine destek verir. Kan glikozunu regüle ederek, ani açlık krizlerin kontrolünü 
sağlamaktadır. Yazın  en favori meyvelerinden eriği bol bol  tüketin.

Kirazın Lif Kraliçesi Olduğunu Biliyor Muydunuz

Lif içeriği bakımından zengin olan kiraz sindirim sorunlarına yardımcı olur. Kirazda bulunan antioksidanlar vücudumuzda bulunan serbest radikallere karşı koruma sağlar. Kiraz antioksidan etkisiyle kansere karşı koruma sağlar. Nörolojik hastalıkların görülme riskini azaltır. Günlük bir avuç tüketimesi yeterli olucaktır. Üstelik kırazın sapları da değerli. Çayı bol bol toksin atmanıza destek olur.

C Vitamini İçin Çilek Tüketin

Vücudumuz için önemli ve gerekli olan C vitamini içeriği yüksektir. 1 avuç dolusu çilek günlük C vitamini ihtiyacımızı karşılar. Antioksidan içeriği yüksektir. Bu antioksidanlar kanser savaşçısıdır. Bol miktarda fosfor ve demir içerir. 

Karadut

Karadut yaprağından yapılan çay karaciğer hastalıklarında özellikle hepatitte kullanımı önerilir. Meyvelerinden yapılan reçeli ve şurubunu ağız yaralarını iyileştirir. Antioksidan özelik taşıyan dut, ateş düşürücü ve idrar söktürücü özelliklerinin yanında boğaz hastalıkları, diş ağrısına iyi geliyor. 

Çağla

Taze halini bahar mevsiminde sadece 20 gün içerisinde bulabilirsiniz. Bir ara öğünde 60 gr kadar tüketebilirsiniz. Metabolizma hızlandırıcı bir meyvedir. LDL’yi yani kötü kolestrolünüzü düşürmeye yardımcıdır. Zamanı kısıtlı olan çağlayı tüketmek için acele edin.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...