Uyku Güzelleştiriyor

Uyku Güzelleştiriyor

Uykunun sizi güzelleştirdiğini biliyor muydunuz? Uyku sağlık açısından sayısız faydalarının yanı sıra güzellik için de çok önemli.

Uykunun sizi güzelleştirdiğini biliyor muydunuz? Uyku sağlık açısından sayısız faydalarının yanı sıra güzellik için de çok önemli. Daha parlak bir cilt, zindelik ve hayat boyu sağlık için güzellik uykusuna önem verin. Ancak uykunun güzelliğinize katacağı olumlu etkilerden yararlanmak için hem doğru pozisyonda hem de vücudun ihtiyacı olduğu kadar uyumak gerekir. Güzellik uykusunun birinci şartı uykunun pozisyonu...

En İyisi Sırt Üstü Yatmak

Böylece göz altı torbacıklarının oluşmasını da kısmen engellemiş olursunuz. Ancak yan yattığınızda ağız ve burun bölgesinde kırışıklıklar oluşabilir. Yattığınız odanın ısısı da güzel bir uyku için önem taşır. Eğer yatak odası çok soğuk ise kişi kendisini yorganına çok fazla sardığından ısı fazlalığı oluşur, terler. Terleme yüzün şişmesine neden olur. Bu nedenle yatak odasının iyi havalandırılması, ısının da çok fazla ya da az olmaması önemlidir.

Uykuya Rahat Geçiş

Yatmadan önce gece kremi kullanmak son derece yararlı. Böylece bir yandan kullandığınız krem bir yandan da uykunun etkileri sizi rahatlatacak ve cilt güzelliğinize önemli katkılar sağlayacaktır. Ayrıca yatmadan önce içilen bir bardak ılık ballı süt hem uykuya dalmayı kolaylaştırır hem de vücut kendini daha rahat yenileyebilir. Yatmadan önce bir bardak su içmek de vücudun nem ihtiyacını karşılar. Vücut, ihtiyacı olan sıvıyı alamazsa cildin en üst tabakasından nem almaya çalışır ve böylece ciltte kırışıklıklar meydana gelir. Bu nedenle özellikle gece yatmadan önce su içmeyi alışkanlık haline getirmek son derece yararlı olur.

Yastığa, Yorgana Önem Verin

Uyku süresi vücudun güzellik programını tamamlayabilmesi için en az 5 saat olmalıdır. Bu süre içinde hücre yenilenmesi yaşanır. Ayrıca güzellik uykusuna önem veriyorsanız çok geç yatmamanızda da fayda var. Yatak seçiminde dikkat etmeniz gereken nokta ise ne çok yumuşak ne de çok sert olması. Yatağınız çok yumuşak olursa sürekli sağa sola dönme ihtiyacı hissedersiniz; bu da kan dolaşımı yönünden oldukça sakıncalıdır. Uyku için bir başka önemli nokta ise yastık seçimi. Yastığın boyutları ve yumuşaklık derecesi iyi ayarlanmalıdır. Yastığın çok yüksek ya da alçak olmaması ve boynu incitmemesi gerekir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...