Deniz Suyu ve Deri Rahatsızlıklarını Tetikliyor

Deniz Suyu ve Deri Rahatsızlıklarını Tetikliyor

Astım ve alerjik rinit gibi hastalıklar için doğal tedavi yöntemi olarak deniz suyu ve güneşin çok faydalı olduğunu belittiler.

Astım, alerjik rinit ve atopik dermatit gibi hastalıkların en iyi ve en doğal tedavisinin deniz suyu ve güneş ile olduğunu ifade eden Doç. Dr. Akgül Akpınarlı Antony, "Deniz suyunun şifası asırlardır biliniyor. Hatta modern tıbbın babası Hipokrat, deniz suyunun balık adamların yaralarını iyileştirdiğini keşfettikten sonra hastaları üzerinde kullanmıştı" dedi.

Deniz suyunda ile ilgili yapılan araştırmalar bu anlamda güzel sonuçlar veriyor. Deniz suyunun insan kanında bulunan içeriklere en yakın sıvı olduğunun ve osmiyum, altın, vanadyum, çinko, iyot ve potasyum klorüre dahil olmak üzere, 80’den fazla faydalı maddeyi bol miktarda içerdiğinin ve kanıtlandığını anlatan Doç. Dr. Akgül Akpınarlı Antony şöyle konuştu: "Deniz suyu içerdiği mineral tuzları, amino asitler ve eser elementler ile insan vücudu için vitamin deposu özelliği taşımakta olup alerjik hastalıkların tedavisinde en önemli doğal tedavi yöntemlerinden biridir. Özellikle de çocuklar deniz suyundan bolca faydalanmalıdır. Deniz suyunda bulunan kalsiyum karbonat, sülfat, potasyum klorür ve sülfat, magnezyum klorür, magnezyum sülfat özellikleri çocuklarda şifa niteliği taşımaktadır." Bu sebeple özellikle astım, alerjik rinit ve atopik dermatit gibi rahatsızlıklarda fayda sağlamaktadır.

Deniz Tatilini Mutlaka Yapın

Son zamanlarda modern yaşamın yoğunluğu nedeniyle baş ağrısı, migren gibi rahatsızlıklar oldukça artmaya başladı. Baş ağrısının bir nedeni de sinüzit rahatsızlığıdır. Dolu olan sinüsler baskı yaparak ağrıya neden olabiliyor. Doç. Dr. Akgül Akpınarlı Antony; "Deniz suyu tüm sinüs yollarını temizler. Dolaylısıyla alerjik rinit ve kronik sinüzitin temizlenmesinde çok etkilidir. Burun ve sinüslerin temiz olmasında alt solunum yollarını ve bronşların alerjik hastalığı astım tedavisinde oldukça olumlu etkilere sahiptir. Yine yüzme, akciğerlerin kapasitesini artıran en etkili fizik tedavidir ve astımlı her bireyin yapmasını önerdiğimiz önemli en önemli sporlardan biridir. Tabi deniz tatilinin en önemli faydalarından biri de yaz boyunca güneşten gelen UV ışınları ile derimizde yaptığımız ve vücudumuzda depoladığımıza ve kışın bizi hastalıklardan koruyan, savunma sistemimizi güçlendiren ve alerjik hastalıkların oluşumu önleyen D vitaminidir" dedi.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...