Cinsel Sorunlarınızı Uzmanına Danışın

Cinsel Sorunlarınızı Uzmanına Danışın

Cinsellik; fizyolojik, bilişsel ve davranışsal bileşenler içeren ve gelişimsel ve kültürel etkilerle biçimlenen karmaşık bir oluşumdur.

Cinsellik; fizyolojik, bilişsel ve davranışsal bileşenler içeren ve gelişimsel ve kültürel etkilerle biçimlenen karmaşık bir oluşumdur. Geçmişte tabu olarak görülen cinsel sorunlar, günümüzde doğal karşılanarak terapi desteği ile tedavi ediliyor.

Erkeklerde androjenlerin cinsel dürtü ve davranışları etkilediğini belirten uzmanlar, düşük olan bireylerde tedavi ile bunun normal bir düzene oturtulduğunu kaydetti. Normal erişkin erkeklerde testosteron kan düzeylerinin bireysel farklılıklar gösterebileceğini ifade eden uzmanlar, cinsel isteksizliğin sadece hormonlara bağlanamayacağına da dikkat çekiyor. Cinsel isteğin erkekte ve kadında farklı biyolojik belirtilerle gösterdiğini ifade eden uzmanlar, bu tür belirtilen görülmediği bireylerde fizyolojik sorun olabileceğini dile getirdiler.

Terapinin Faydaları

  • Daha bilimsel ele alınıyor: Cinsellik geçmişteki gibi ilkel yöntemlerle ve cahilce geçiştirilen bir olgu olmaktan çıkarak her alanda ayrı bir uzmanlık alanı oluşturdu. Cinsel sorunları blulunan kişiler çekinmeden mutlaka bir uzmana görünmeli. Cinsel sorunlar, tek bir nedene bağlı bir yapı oluşturmadığı için, çoğunlukla bir takım çalışması ile psikiyatri, kadın doğum, üroloji, endokrin gibi bilim dalları ile koordineli bir biçimde tedavi ediliyor.
  • Utanılacak bir sorun değil: Uzmanlar, cinsel terapilerin çift ya da evlilik terapileri ile birlikte yapılması en yüksek başarıya ulaşılmasını sağladığını belirterek bunun korkulacak ya da utanılacak bir durum oluşturmadığına dikkat çekti.
  • Cinsel terapi neler içeriyor?: Cinsel terapide yeniden cinsel eğitim verildiği, insanın kendisini tanımasının sağlandığı, evlilik ya da çift ilişkilerini iyileştirip, indirekt olarak sekste iyilik sağlamaya çalışıldığı ve yatakta performans seyircisi değil oyuncu olmalarının sağlandığı bildirildi.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...