Cinsel Yaşamınızı Koruyun

Cinsel Yaşamınızı Koruyun

Cinsel yaşamınızı uzun süre ve keyifle sürdürmek istiyorsanız, günlük yaşamınızda bazı kurallara uymanız gerekiyor.

Cinsel yaşamınızı uzun süre ve keyifle sürdürmek istiyorsanız, günlük yaşamınızda bazı kurallara uymanız gerekiyor. Aşağıda konuyla cinsel yaşamınızı koruyacak bazı başlıca önerileri bulacaksınız.

Kullandığınız İlaçlara Dikkat Edin:

Bazı ilaçlar, özellikle de yüksek tansiyon, kalp hastalıkları ve depresyon tedavisinde kullanılanlardan bazıları, iktidarsızlık yapabilmektedir. Yeni başladığınız bir ilaçtan sonra cinsel güçsüzlük oluştuysa doktorunuzla görüşmelisiniz.

Beslenmenize Özen Gösterin:

Tükettiğiniz besinlere dikkat ediniz. Mümkün olduğunca az işlenmiş ve doğal ürünler tüketin. Özellikle margarin türü yağlardan kaçının. Sıvı yağlardan mümkün oldukça zeytinyağını tercih edin. Daha az kalori tüketin, sebze ve meyve kullanımınızı artırın. Kilo almamak kaydı ile fındık, ceviz, badem, fıstık ve kabak çekirdeği tüketin.

Kilo verin: Cinsel güçsüzlük ile ilgili pek çok hastalıkta, özellikle şeker hastalığında, hipertansiyon ve damar sertliğinde, kilo fazlalığı ve şişmanlık en önemli faktördür. Düzenli bir kilo verme programı, damarlardaki kan akımını iyileştirip cinsel yaşamınıza olumlu katkılar sağlar.

Düzenli Egzersiz Yapın:

Düzenli egzersiz alışkanlığı sizi seksüel güç azalmasının en önemli faktörleri olan yüksek tansiyon, şeker hastalığı, kalp hastalıkları ve damar sertliğinden koruyacak, damarlarınızı hep genç tutacaktır. Son dönemde yapılan bir çalışma özellikle erkeklerin egzersizden sonra ereksiyon güçlerinin arttığını bilimsel olarak göstermiştir.

Strese Dikkat:

Depresyonun ve depresyon tedavisinde kullanılan pek çok ilacın cinsel yaşamı baskıladığı bilinmektedir. Ayrıca gerilimli, stres düzeyi yüksek, sinirli erkeklerde cinsel güç kaybı daha erken yaşlarda ortaya çıkmakta ve daha yoğun seyretmektedir.

Alkol ve Sigaradan Uzaklaşın:

Alkol ve sigara da cinsel sağlığın en etkin toksinleridir. Uzun süreli kullanımda cinsel güç ve isteğin azalmaması imkansızdır. Toplumdaki yanlış bir kanaat özellikle alkolün cinsel gücü pozitif etkilediği yönündedir. Bu son derece yanlış ve ters bir bilgidir. Alkol sadece süperego (üstbenlik)'ya ait baskıyı yani dinsel, toplumsal ve ahlaki baskıyı azaltır ancak cinsel gücü kesinlikle artırmaz.

Düzenli Seks Yapın:

Cinsel güç azalmasından korunmanın etkin yollarından biri de düzenli seks hayatıdır.

Yeterince Uyumaya Dikkat Edin:

Uykusuzluk ve yorgunluk, düzenli seks yaşamının en önemli toksinleridir.

Paniğe Kapılmayın:

Herkes zaman zaman cinsel güçsüzlük sorunu yaşayabilir. Asla hemen paniğe kapılmayın. Bu dönemlerde düzenli dinlenme, kısa tatiller, kaçışlar size iyi gelecektir.

Doktorunuzla Konuşun:

Cinsel güç kaybı sorununuzu doktorunuza bildirmekten çekinmeyin. Bu sorun bazen çok basit bir hatadan kaynaklanabilir. Seyrek de olsa önemli bir sağlık sorununun ilk belirtisi olabilir. Sebebin belirlenmesinde ve en uygun çözümün bulunmasında doktorunuzdan yardım istemenizde yarar vardır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...