Gizli Şimanlık: Gizli Tehlike

Gizli Şimanlık: Gizli Tehlike

Zinde görünüme sahip kişilerin iç organlarındaki yağlanma oranının, tombullara oranla daha tehlikeli boyutlara ulaşabilir.

İngiltere'de yapılan bir araştırma, zinde ve formda dış görünüme sahip kişilerin iç organlarındaki yağlanma oranının, kimi zaman tombullara oranla daha tehlikeli boyutlara ulaşabildiğini ortaya koydu.

İngiltere'de yayınlanan Daily Telegraph gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre, bu ülkedeki Tıbbî Araştırmalar Konseyi'nin Klinik Bilimler Merkezi'nden bir ekip, Londra'daki Hammersmith Hastanesi'ndeki görüntüleme merkezinde, çeşitli boy ve kilolardaki 600 gönüllünün “yağ dağılım haritasını” çıkardı. Araştırma, 10 katılımcıdan 4'ünün “dışarıdan formda, ancak içeriden şişman” olduğunu ortaya koydu.

Araştırma ekibinin başında bulunan Prof. Dr. Jimmy Bell, “aldığı birkaç kiloyu hemen belli edenlerle, kilo almasına rağmen görüntüsünü koruyanlar” arasındaki farkın, çok tehlikeli bir yerde, hayatî iç organlarda olabileceğine dikkati çekti. Prof. Dr. Bell, şişmanlığa bakışlarını bir ölçüde değiştiren araştırmanın neticelerini, “Dışarıdan formda görünen kişi, kilolu birine oranla daha yüksek oranda tehlikeli ve gizli yağ bulundurabilir; bu yağlar da genellikle hayatî iç organların çevresinde toplanmaktadır” şeklinde özetledi.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...