Erkekte Meme (Jinekomasti) Küçültme

Erkekte Meme (Jinekomasti) Küçültme

Erkeklerde meme büyümesinin bir çok sebebi olabilir (kullanılan bir takım ilaçlar, vücut geliştiren kişilerin kullandıkları hormonlar, bazı tümörler gibi).

Erkeklerde meme büyümesinin (Jinekomasti) bir çok sebebi olabilir (karaciğer hastalıkları, kullanılan bir takım ilaçlar, vücut geliştiren kişilerin kullandıkları hormonlar, bazı tümörler gibi). Dolayısıyla yapılacak bazı tetkiklerle sebep araştırılmalı ve bir sebebe bağlıysa tedavi edilmelidir. Ancak hastaların büyük bir kısmında herhangi bir sebep bulunamaz ve bu durum hastalar açısından kozmetik bir problem olması nedeniyle plastik cerrahların müdahalesini gerektirir.

Eğer büyük memeyi oluşturan yağ dokusu ise sadece liposuction yapılarak meme büyümesi tedavi edilebilir. Ve çoğu hastada bu yeterli olmaktadır. Ancak yağdan ziyade sert meme dokusu jinekomastinin sebebiyse o zaman meme dokusunun kesilerek çıkarılması gerekir.

Bu ameliyatlar lokal veya genel anestezi eşliğinde yapılabilir. Hastalar aynı gün ya da ertesi sabah evlerine gidebilirler. Ortalama 5 günde işe dönmek mümkündür. Hastalar 3-4 haftadan sonra spor yapabilirler.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...