Grip Aşısı

Grip Aşısı

Grip son derece yaygın bir hastalıktır. Grip aşısı hastalığın tedavisi için önemlidir. Grip aşısı hakkında merak ettiğiniz her şeyi sizler için derledik.

Grip son derece yaygın bir hastalıktır. Grip aşısı hastalığın tedavisi için önemlidir.  Grip aşısı hakkında merak ettiğiniz her şeyi sizler için derledik.

Grip Aşısı Nedir?

Gripten korunmanın en etkili yollarından biri de aşı olmaktır. Grip aşısı, erken dönemde yaptırıldığı takdirde bağışıklık sistemini daha da güçlendirerek hastalıklara karşı koruma sağlıyor. Grip, çoğunlukla sonbahar ve kış aylarında görülür. Hastalığı taşıyan kişilerin öksürmesi ya da hapşırması ile havaya yayılan damlacıklarla ve doğrudan temasla bulaşır. Kapı kolları, bilgisayar klavyeleri, telefonlar gibi ortak kullanılabilecek eşyalar bulaşmaya neden olabilir. 

Grip Aşısı Ne Zaman Yapılır?

Bu aşının koruyuculuğu yaklaşık olarak 2 hafta sonra oluşmaktadır. Gribin salgın ve yoğun olduğu dönemlerde yani ekim ve kasım aylarında yapılmalıdır. Aşının koruyucu etkisi yaklaşık olarak 7-8 ay sürmektedir. Öncesinde aşı olmak mevsim geçişlerinde hasta olma konusunda koruyucu olamayabilir. Bu nedenle ekim kasım ayları aşı yaptırmak için uygundur.

Grip Belirtileri Nelerdir?

  • Ateş
  • Boğaz ağrısı
  • Burun akıntısı
  • Hapşırık
  • Öksürük
  • Baş ağrısı
  • Kaslarda ve eklemlerde ağrı ve halsizlik.

Grip Aşısının Faydaları Nelerdir?

Gribe neden olan virüslere karşı bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayarak koruyucu birtakım etkiler meydana getirmektedir. Kronik herhangi bir rahatsızlığı olmayan kişiler için koruma oranı %90, rahatsızlığı olan kişiler için ise %70 civarındadır. Bu aşı grip hastalığı nedeniyle meydana gelebilecek ölümleri ve durumları önlemeye yardımcı olmaktadır. Yaşlılarda grip nedeniyle meydana gelebilecek ölüm riskini yaklaşık olarak %80 oranında azaltmaktadır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...