Acular

Acular

Acular nedir ne için kullanılır, Acular nasıl kullanılır, Acular ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Göz Damlası

Ketorolak trometamin

Ambalaj: 

%0.5x 5 mL’lik damlatmalı plastik şişe.

Endikasyon:

 Saman nezlesi olan hastalardaki allerjik konjunktivit semptomatik tedavisinde ve göz ameliyatlarının ardından oluşan inflamasyon ve ilgili semptomların tedavisinde endikedir. Ayrıca,katarakt ameliyatlarının ardından, kronik sistoid maküler ödem hastalardaki görüş yeteneğini artırdığı da ortaya konmuştur.

Kontrendikasyon: 

Ketorolak trometamin karşı duyarlılığı olanlardave asetilsalisilik aside veya diğer NSAİ ilaçlara daha önceden duyarlılığı bulunanlarda kontrendikedir.

Uyarılar: 

Kanamaya yatkınlığı olduğu bilinenlerde veya kanamazamanını uzatabilen diğer ilaçları kullanan kişilerde dikkatle kullanılmalıdır.Çocuklarda ve gebelerde güvenli kullanımı saptanmamıştır.Emziren annelerde kullanımı önerilmez.

Yan Etkileri: 

En sık rastlanan advers etkileri damlatma sırasında görülen geçici yanma ve batma ve oküler irritasyon bağlı diğer minör semptomlar dır. Görmede bulanma ve/veya azalma rapor edilmiştir.

Doz Önerisi: 

Allerjik konjonktivitte günde 4 kez 1'er damla.Bir haftadan fazla terapilerdeki yararlığı saptanmamıştır. Postoperatif İnflamasyonda, ameliyattan 24 saat önce başlanıp, 3-4 hafta sürdürmek üzere, günde 3 kez 1'er damla.Kronik sistoid maküler ödemde, 2-3 ay, günde 4 kez 1’er damla. Preparat koruyucu olarak benzalkonyum klorür içerir ve yumuşak(hidrofilik) kontakt lens takmaya devam eden hastalarda kullanılmamalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...