Acyl

Acyl

Acyl nedir ne için kullanılır, Acyl nasıl kullanılır, Acyl ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Krem

Asiklovir

Ambalaj:

 50mg/gx10 g’lik tüp.

Endikasyon: 

Bağışıklık sorunu olan veya olmayan kişilerde ilk ve tekrarlayan Herpes Genitalis Enfeksiyonların tedavi ve profilaksisi; bağışıklık sorunu olan kişilerde Herpes simplex(mukokutanöz) enfeksiyonların tedavi ve profilaksisi; bağışıklık sorunu olan ya da enfeksiyon ve komplikasyonları açısından risk altında bulunan çocukların Varicella zoster enfeksiyonu tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon: 

Asiklovire karşı aşırı duyarlı olduğu bilinenler de kontrendikedir.

Uyarılar: 

Gebelikte ancak elde edilecek yararların bilinmeyenolası risklerden daha fazla olduğuna inanılan durumlarda kullanılmalıdır.Anne sütüne düşük konsantrasyonlarda geçtiğinden emziren annelere uygulanırken dikkatli olunmalıdır.

Yan Etkileri:

 Deri döküntüleri, bulantı, kusma, ishal, karın ağrısı, baş dönmesi, konfüzyon, halüsinasyonlar, somnolans, baş ağrısı ve halsizlik görülebilir.

İlaç Etkileşimleri: 

Probenesid, sistemik olarak uygulanan asiklovirin ortalama yarılanma süresini artırır.

Doz Önerisi:

Acyl Krem:

 3 saat ara ile günde 6 kez uygulanır.Tedavi süresi genellikle 7 gündür.Bazı hallerde kabarcıkların kabuklaşmasına ve iyileşmesine kadartedaviye devam etmek gerekebilir.Yine de ilaç 10 günden fazla kullanılmamalıdır.

Acyl Tablet:

 Günlük doz erişkinlerde 4-5x1 Tablet Ve iki yaşın altındaki çocuklarda 2x1 Tablettir. İki yaşın üstündeki çocuklarda erişkin dozu kullanılır.Tedavi süresi 5 gündür.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...