Advantan

Advantan

Advantan nedir ne için kullanılır, Advantan nasıl kullanılır, Advantan ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

krem

Metilprednizolon Aseponat

Ambalaj:

 1 mg/gx30 g’lik ambalaj.

Endikasyon: 

Akut eksojen egzama (alerjik kontakt dermatiti, toksik dejeneratif egzama, seboreik egzema, numuler (mikrobik) egzama, dishidrotik ekzema, gebelik egzaması, sınıflandırılamaz egzama) ve atopik dermatit (endojen ekzema, nörodermatit), çocuklarda akut egzama, solar dermatit (ağır güneş yanığı)tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon: 

Tedavi alanında tüberkülotik veya sifilitik süreçler bulunduğunda; virajlarda (örn., varicella, herpes zoster) rosacea, perioral dermatit ve aşılardan sonra oluşan deri reaksiyonlarında ve aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir. Deneyim eksikliği nedeni ile 4 aydan küçük çocuklarda kullanılmamalıdır. Daha büyük çocuklarda, örn. 4 aydan büyük ve yürümeye yenibaşlamış olanlarda tedavinin yarar ve riskleri dikkatli olarak değerlendirilmelidir.

Uyarılar: 

Bakteriyel enfekte olmuş deri hastalıkları ve/veya mantar enfeksiyonlarında, ayırıcı spesifik bir tedavi gereklidir.Advantan Kullanımı altında deride aşırı kuruluk meydana gelirse, daha yüksek bir yağ içeriğine sahip formlara (Advantan Pomat ya da yağlı pomat) geçilmelidir. Uygulama sırasında Advantan M Nin göze kaçmasına dikkat edilmelidir.Advantan, geniş alanları kapsayan (vücut yüzeyinin %40-60'ı) tedavide ve hatta kapalı pansuman koşullarında bile, ne yetişkinlerde ne de çocuklarda böbrek üstü fonksiyonunu bakılmamaktadır. Buna rağmen geniş alanların tedavisi gerektiğinde, tedavi süresi mümkün olduğunca kısa tutulmalıdır. Bununla birlikte Advantan M Kapalı Pansuman ile uygulanmamalıdır. Bebek bezlerinin kapalı ortam oluşturabileceği dikkat ediniz. Sistemik kortikoid lerde olduğu gibi, lokal kortikoid lerin kullanılması ile de (örn. uzun süre yüksek doz veya geniş bir alana tatbik edilmeleri, kapalı pansuman veya göz çevresindeki deriye uygulamaları sonucu)glokom gelişebilir. Genel bir kural olarak kortikoid içeren topikal preparatlar gebeliğin ilk trimesterinde kullanılmamalıdır. Emziren kadınların memelerine uygulanmamalıdır.

Yan Etkileri:

Nadir olguda kaşıntı, yanma, eritem, cilt kuruluğu,pullanma veya veziküllenme oluşabilir.

Doz Önerisi:

Advantan Krem/Pomat/Yağlı Pomat: Günde bir kez ince bir tabaka halinde deriye sürülür. Kullanım süresi genel olarak yetişkinlerde 12 ve çocuklarda 4 haftayı aşmamalıdır.

Advantan M Losyon: 

Günde bir kez (güneş yanığında günde bir, en fazla iki kez) ve ancak gereken miktarda, ince bir tabaka halinde uygulanmalı ve hafifçe deriye yedirilmelidir. Kullanım süresi genelde 2 haftayı aşmamalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...