Alimta

Alimta

Alimta nedir ne için kullanılır, Alimta nasıl kullanılır, Alimta ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Flakon

Pemetrekset

Ambalaj: 

500 mgx1 flakon.

Endikasyon: 

Malign Plevral mezotelyomalı hastaların tedavisinde platin ile kombine olarak endikedir. Tek başına, daha önceki kemoterapisi başarılı olmayan lokal olarak ilerlemiş veya metastatik küçük hücreli dışı akciğer kanseri hastalarının tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon: 

Pemetrekset Karşı bilinen aşırı duyarlılığı bulunan hastalarda kontrendikedir.

Uyarılar: 

Hastalar tedavi süresince miyelosupresyon açısından izlenmelidir. Pemetrekset uygulanacak hastalara tedaviyle ilişkili toksisiteyi azaltabilmek için profilaktik olarak folik asit ve B12 Vitamini verilmelidir. Metotreksat tedavisi için düşünülen tüm hastalar uzunatılış yarı ömürlü NSAİİ'ler pemetrekset uygulamasının 5 gün öncesinden itibaren, uygulama gününde ve uygulama gününden sonra en az iki gün süresince kullanmaktan kaçınmalıdır. Gebelik sırasında metotreksat kullanımından kaçınılmalıdır. Metotreksat tedavisi sırasında emzirmenin kesilmesi önerilmektedir.

Yan Etkileri: 

Sisplatin İle birlikte kullanımında artmış AST, ALT ve GGT, enfeksiyon, yüksek ateş, febril nötropeni, böbrek yetmezliği, göğüs ağrısı ve ürtiker bildirilmiştir.Pemetrekset monoterapisi alanlarda sensoriyel nöropati, motor nöropati,abdominal ağrı, artmış kreatinin, febril nötropeni, enfeksiyon olmaksızın nötropeni, alerjik reaksiyon/aşırı duyarlılık ve multiform eritem görülmüştür.

Etkileşmeleri: 

Nefrotoksik ilaçların eş zamanlı olarak kullanılması,pemetrekset klirensinin gecikmesine neden olabilir.

Doz Önerisi:

 Kullanım şekli ve dozu, kanser tedavisinde uzman hekim tarafından ayarlanır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...