AllergoComod

AllergoComod

AllergoComod nedir ne için kullanılır, AllergoComod nasıl kullanılır, AllergoComod ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Göz Damlası

Kromolin sodyum %2

Ambalaj: 

10 mL’lik damlalıklı şişe.

Endikasyon: 

Akut ve kronik alerjik konjonktivit, keratokonjunktivit ve nonspesifik konjunktiva irritasyonlarının tedavi ve profilaksisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

Duyarlı Kişilerde kullanılmamalıdır. Herhangi bir embriyotoksik etkinliği olmamasına rağmen gebeliğin ilk trimesterinde kullanılması önerilir.

Uyarılar: 

Kesin gerekli görülmedikçe emziren annelerde kullanılması önerilir.

Yan Etkileri: 

Tedavi sırasında gözlerde yanma hissi görülebilir. Gözlerde sulanma, kaşınma, şişlik,irritasyon ve göz etrafında kuruluk gibi belirtiler rapor edilmiştir.

Doz Önerisi:

 Günde 4 kez 1 damla konjunktival kese içine uygulanır.Çocuklar ve yetişkinlere aynı dozaj önerilir.

Allergo Comod

Nazal Sprey

Kromolin Sodyum %2

Ambalaj:

 15 mL’lik sprey şişe.

Endikasyon: Allerjik Rinit, mevsimsel ve pereniyal rinitin semptomatik tedavisinde ve saman nezlesinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Etkin maddeye aşırı duyarlılığı olduğu bilinen olgulardan, koroner yetmezliği olanlarda,hipertansiyon, hipertiroidizm, diabetes mellitus, kardiyak astım vesemptomimetik aminlere aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar: 

Düzenli Aralıklarla uygulama önerilmektedir. Tedaviye başlar başlamaz semptomatik düzelme olmayacağı, optimum etki için 2 ile 4 haftalık bir kullanım gerekebilecek göz önünde bulundurulmalıdır.Gebelik süresinde ancak kesin gerekmesi halinde uygulanabilir. İnsan sütüne geçip geçmediği açıklıkla bilinmediğinden,emzirenlerde dikkatle uygulanmalıdır.

Yan Etkileri:

Nazal Uygulamanın ardından nadiren batma ve tahriş reaksiyonları ortaya çıkabilmektedir. Diğer seyrek görülen yan etkiler bulantı, baş ağrısı, ciltte döküntüler, bronkospazm, burun mukozasında kuruma ve burun kanaması, poliüri,öksürük, ağızda kötü tat tır. Tedaviye başladıktan birkaç hafta sonra astım,ürtiker, dizüri, larenkste ödem, anjiyoödem, anafilaksi gibi reaksiyonlar görülmüştür.

Doz Önerisi: 

Çocuklar ve yetişkinlerde, düzenli aralıklarda her bir burun deliği içine günde 4 kez, 1 sprey uygulanır. 4 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...