Allergocrom

Allergocrom

Allergocrom nedir ne için kullanılır, Allergocrom nasıl kullanılır, Allergocrom ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Allergocrom Göz Damlası

Sodyum kromoglikat%2

Allergocrom Ambalaj:

 10 mL’lik damlalıklı şişe.

Endikasyon: 

Akut ve kronik alerjik konjonktivit, keratokonjunktivit ve nonspesifik konjunktiva irritasyonlarının tedavi ve profilaksisinde endikedir.

Kontrendikasyon: 

Duyarlı Kişilerde kullanılmamalıdır. Herhangi bir embriyotoksik etkinliği olmamasına rağmen, gebeliğin ilk trimesterinde kullanılması önerilir.

Allergocrom Uyarılar: 

Kesin gerekli görülmedikçe emziren annelerde kullanılması önerilir.

Allergocrom Yan Etkileri: 

Tedavi sırasında gözlerde yanma hissi görülebilir. Gözlerde sulanma, kaşınma, şişlik,irritasyon ve göz etrafında kuruluk gibi belirtiler rapor edilmiştir.

Allergocrom Doz Önerisi:

 Günde 4 kez 1 damla konjunktival kese içine uygulanır.Çocuklar ve yetişkinlere aynı dozda uygulanır.

Allergocrom

Nazal Sprey

Sodyum kromoglikat 2.8mg/doz

Allergocrom Ambalaj:

15 mL’lik pompalı şişe.

Endikasyon: 

Allerjik Rinit, mevsimsel ve pereniyal rinitin semptomatik tedavisinde ve saman nezlesinde endikedir.

Kontrendikasyon: Etkin Maddeye aşırı duyarlılığı olduğu bilinen olgularda, koroner yetmezliği olanlarda,hipertansiyon, hipertiroidizm, diabetes mellitus, kardiyak astım ve semptom metikaminlere aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar: 

Düzenli aralıklarla uygulama önerilmektedir. Tedaviye başlar başlamaz semptomatik düzelme olmayacağı,optimum etki için 2 ile 4 haftalık bir kullanım gerekebileceği göz önündebulundurulmalıdır. Gebelik sürecinde ancak kesin gerekmesi halinde uygulanabilir. İnsan sütüne geçip geçmediği açıklıkla bilinmediğinden,emzirenlerde dikkatle uygulanmalıdır.

Yan Etkileri:

 Nazal Uygulamanın ardından nadiren batma ve tahriş reaksiyonları ortaya çıkabilmektedir. Diğer seyrek görülen yan etkiler bulantı, baş ağrısı, ciltte döküntüler, bronkospazm, burun mukozasında kuruma ve burun kanaması, poliüri,öksürük, ağızda kötü tat tır. Tedaviye başladıktan birkaç hafta sonra astım,ürtiker, dizüri, larenkste ödem, anjiyoödem, anafilaksi gibi reaksiyonlar görülmüştür.

Allergocrom Doz Önerisi:

Çocuklar ve yetişkinlerde, düzenli aralıklarda her bir burun deliği içine günde 4 kez, 1 püskürtme uygulanır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...