Alpha D3

Alpha D3

Alpha D3 nedir ne için kullanılır, Alpha D3 nasıl kullanılır, Alpha D3 ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kapsül

Alfakalsidol

Ambalaj: 

0.25mg x 50 ve 100 Kapsül

: : 1.0mgx50 kapsül.

Endikasyon: 

Azalmış Renal fonksiyon ve D vitamini rezistansı ile birlikte olan diğer rahatsızlıklar gibi yetersiz 1a hidroksilasyon dan ilerigelen tüm kalsiyum metabolizması bozuklukları ve osteoporoz endikedir.

Kontrendikasyon: 

D vitamini toksisitesi olan veya D vitamini ve analogları dan herhangi birine karşı bilinen duyarlılığı olan hastalara verilmemelidir.

Uyarılar: 

Alfakalsidol kalsiyum ve fosfatın intestinal emilimini yükseltir ve bu nedenle özellikle renal yetersizliği olan hastalarda serum kalsiyum ve fosfatının kontrolü gereklidir.Kalsiyumdan belirgin olarak fakir diyetle beslenen hastalarda alfakalsidol yanıt zayıflayabilir. Gebelik sırasında ilaçla tedavi gerekirse eğer başka bir alternatif yoksa alfakalsidol kullanılabilir. Laktasyon Süresince kesin gerekli görülmedikçe kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri: 

İştah kaybı, karın ağrısı, mide bulantısı, baş dönmesi, kabızlık, hiperkalsemi görülmüştür.

İlaç Etkileşimleri: 

Barbitürat Ve antikonvülzan kullanan hastalar daha yüksek alfakalsidol dozlarına gereksinim gösterebilirler. Mineral yağ (uzun süreli) kolestiramin,kolestipol, sukralfat ve yüksek miktarda alüminyum içeren antiasitler,alfakalsidol emilimini azaltabilir. Kronik renal diyalize tabi olan hastalara magnezyum içeren antiasit veya laksatifler alfakalsidol birlikte verilmesi hipermagnezemi gelişmesine neden olabilir.Alfakalsidol kalsiyum içeren müstahzarlar veya tiyazit diüretikler birlikte kullanımı hiperkalsemi riskini yükseltir. Alfakalsidol D vitamininin potent bir türevi olması nedeniyle alfakalsidol tedavisi süresince D vitamini ve analogları kullanılmamalıdır.Alfakalsidol İle birlikte dijitalis alan hastalar, hiperkalseminin kardiyak aritmileri presipite etmesi nedeniyle iyi bir şekilde gözlenmelidir.

Doz Önerisi: 

Günlük doz erişkinlerde ve 20 kg’dan ağır olan çocuklarda başlangıç için 1 mg ve daha sonra 0.25-1mg ve çocuklarda 0.25mg/kg’dir. Bazı ilerleyen kemik hastalıklarında günde 4-6 mg uygulanabilir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...