Ampisina

Ampisina

Ampisina nedir ne için kullanılır, Ampisina nasıl kullanılır, Ampisina ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Flakon IM/IV

Ampisilin sodyum

Ambalaj:

 250 mgx1 Flakon ve 2 mL’lik çözücü

: : 500 mg 1 Flakon ve 2 mL’lik çözücü

: : 1 gx1 Flakon ve 4 mL’lik çözücü.

Endikasyon:

 Duyarlı Bakterilerin etken olduğu tonsilit, farenjit, akut ve kronik bronşit, pnömoni,sinüzit ve orta kulak iltihabı gibi solunum yolları enfeksiyonları;sistit, üretrit, piyelonefrit, prostatit, gonore, septik abortus ve puerperal enfeksiyonlar gibi ürogenital enfeksiyonlar; enterit,kolanjit, enterokolit gibi gastrointestinal enfeksiyonlar; flebit,apse, erizipel, impetigo ve enfekte akne gibi deri ve yumuşak doku enfeksiyonları ile septisemi ve bakteriyel menenjit tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon: 

Penisilinekarşı aşırı duyarlı kişilerde kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Penisilin tedavisi uygulanan hastalarda ciddi hatta ölümle sonuçlanabilen anafilaktik aşırı duyarlılık reaksiyonları bildirilmiştir. Ampisilinin gebelerde kullanım güvenliği kanıtlanmamıştır. Ampisilin anne sütüne geçer, bu nedenle emziren annelerde kullanıldığında bu durum göz önünde bulundurulmalıdır.

Yan Etkileri:

 Glossit,stomatit, bulantı, kusma, diyare, psödomembranöz kolit gibi gastrointestinal;eritem, makülopapüler kızarık, ürtiker, multiform ve bazan eksfoliyatif dermatit gibi dermatolojik; anemi, trombositopeni, trombositopenik purpura, eozinofili, lökopeni ve agranülositoz gibi hematopoetik sistemi ilgilendiren yan etkiler izlenebilir.

İlaç Etkileşimleri: 

Ampisilin, allopurinol ile kombine edildiğinde cilt reaksiyonları görülebilir.

Doz Önerisi:

 Ampisina Enjektabl: Solunum yolları ile derive yumuşak doku enfeksiyonları: 20 kg ve daha üstündekilerde 6 saat ara ile 250-500 mg, şiddetli enfeksiyonlarda 6 saat ara ile 1 g. 20 kg’nin altındakiler enfeksiyonun şiddetine göre 35-50 mg/kg günlük doz 6 ya da 8 saat aralıkla uygulanabilir.Gastrointestinal ve ürogenital enfeksiyonlar: 20 kg ve daha üstündekilerde 6 saat ara ile 500 mg, şiddetli enfeksiyonlarda 6 saat ara ile 1 g. erişkin erkeklerdeN. gonorrhoeae ile oluşan üretrit tedavisinde Ampisina Enjektabl8 yada 12 saat ara ile 500 mg olarak uygulanmalıdır. akut gonore tedavisinde 3.5 g tek doz önerilmektedir. Uygulama 1 g oral probenesid ile yapılmalıdır.20 kg’nin altındakiler için: 50 mg/kg günlük doz 6 ya da 8 saat ara ile uygulanabilir.Bakteriyel menenjit ve septisemi: yetişkinlere ve çocuklara Ampisina Enjektabl Tedavisi eşit dozlara bö-lünmüş olarak 3 ya da 4 saat ara ile 150-200 mg/kg günlük dozlar IV infüzyon şeklinde uygulanabilir: Sürek tedavi IM olarak sürdürülebilir.20 kg’den ağır çocuklara erişkin dozu uygulanmalıdır.Ampisina Kapsül/Süspansiyon/Tablet: Solunum yolları ile deri ve yumuşak doku enfeksiyonları: 20 kg ve daha üstündekilere 6 saat ara ile 250-500 mg, şiddetli enfeksiyonlarda 6 saat ara ile 1g; 20 kg’nin altındakilere enfeksiyonun şiddetine göre 25-50 mg/günlük doz 6 ya da 8 saat aralar ile uygulanabilir.Gastrointestinal ve ürogenital enfeksiyonlar: 20 kg ve daha üstündekiler için: 6 saat ara ile 500 mg, şiddetli enfeksiyonlarda 6 saat ara ile 1 g. erişkin erkeklerdeN. gonorrhoeae ile oluşan üretrit tedavisinde Ampisina 8 ya da 12 saat ara ile 500 mg olarak uygulanmalıdır. akut gonore tedavisinde 3.5 g tek doz önerilmektedir.Uygulama 1 g oral probenesid ile yapılmalıdır. 20 kg’nin altındakiler için: 50 mg/kg günlük doz 6 ya da 8 saat ara ile uygulanabilir.Bakteriyel Menenjit ve Septisemi: erişkinlere ve çocuklara Ampisinatedavisi eşit dozlara bö-lünmüş olarak 3 ya da 4 saat ara ile 150-200 mg/kg günlük dozlar uygulanabilir. 20 kg’den ağır çocuklara erişkin dozu uygulanmalıdır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...