Andante

Andante

Andante nedir ne için kullanılır, Andante nasıl kullanılır, Andante ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Alendronat sodyum

Ambalaj: 

10 mgx28 tablet.

Endikasyon:

 Osteoporozlu Kadınlarda kalça, el bileği ve vertebra kırıklarının (vertebral kompresyon kırıkları dahil) önlenmesi için osteoporoz tedavisinde ve kırıkların önlenmesi için erkeklerde osteoporozun tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon: 

Özofagus darlığı veya akalazya gibi özofagealboşalmayı geciktiren özofagus anomalileri; en az 30 dakika ayakta veya dik pozisyonda duramamak; etkin maddeye -aşırı duyarlılık ve hipokalsemi durumlarında kontrendikedir.

Uyarılar: 

Alendronat üst gastrointestinal mukozada lokaliritasyona neden olabilir. Alendronat ile tedavi edilen hastalarda, özofajit,özofagus ülserleri ve özofagus erozyonları ve bunları nadiren izleyen özofagus darlığı gibi istenmeyen etkiler bildirilmiştir. Bazı olgular ciddi seyretmiş ve hastanın hastaneye kaldırılması gerekmiştir. Dolayısıyla, hekimler olası bir özofageal reaksiyonu düşündürebilecek semptom ve bulgular açısından dikkatli olmalıdır ve hastalara disfaji, odinofaji ve retrosternal ağrı yeniay da kötüleşen mide yanması halinde ilacı kesip doktora başvurmaları örgütlenmelidir. Gebelerde ve emziren annelerde çalışılmamıştır ve onlara verilmemelidir.

Yan Etkileri:

 Abdominal ağrı, dispepsi, özofageal ülser, disfaji ve abdominal gerginlik görülmüştür.Nadiren döküntü ve eritem meydana gelmiştir. Buna ek olarak bildirilen istenmeyen olaylar: Kas iskelet ağrısı (kemik, kas ya da eklem),kabızlık, diyare, gaz, baş ağrısı, bulantı, kusma, kas krampları, gastrit,gastrik ülser, duodenum ülseri asit regürjitasyonu, orofarengeal ülserasyon,ösofageal striktür, nadiren deri döküntüsü, uveit, ürtiker ve anjioödem içeren aşırı duyarlılık reaksiyonları.

İlaç Etkileşimleri: 

Birlikte alındığında, kalsiyum suplemanları, antiasitler ve diğer oral ilaçlar alendronatın emilimini etkileyebilir. Alendronat Tan sonra başka ilaç almadan önce, en az yarım saat beklenmelidir.

Doz Önerisi: 

Postmenopozal kadınlardaki osteoporozun tedavisindeönerilen doz, günde 1 kez 10 mg’dir. Erkeklerdeki osteoporozun tedavisindeönerilen doz, günde 1 kez 10 mg’dir.Andante, sabahları herhangi bir şey yenilip içilmesinden(başka ilaçlar dahil) en az yarım saat önce sadece bir bardak su ile alınmalı en az 30 dakika süreyle ve günün ilk yiyeceğine kadar yatar pozisyonageçilmemelidir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...