Andraxan

Andraxan

Andraxan nedir ne için kullanılır, Andraxan nasıl kullanılır, Andraxan ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

flutamid

Ambalaj: 

250 mgx30 ve 84 tablet.

Endikasyon: 

Daha önce tedavi edilmemiş veya hormonal tedaviye yanıt vermemiş veya refrakter olmaya başlayan ilerlemiş prostat kanserli hastalarda, monoterapi olarak (orşiektomi ile ya da orşiektomi siz)veya bir LHRH agonisti ile birlikte endikedir.

Kontrendikasyon: 

Flutamide karşı aşırı duyarlılık reaksiyonları gösteren kişilerde kontrendikedir.

Uyarılar: 

Flutamid kullanımıyla, transaminaz anormallikleri,kolestatik sarılık, hepatik nekroz ve hepatik ensefalopati kaydedilmiş olduğu için, karaciğer fonksiyon testleri düzenli olarak yapılmalıdır.Flutamid Müstahzarları sadece erkek hastalarda kullanım için endikedir.Gebe veya emziren kadınlarla hiçbir çalışma yapılmamıştır. Gebe Kadınlara verildiğinde fetal hasar yapabileceği veya emziren kadınların sütünde bulunabileceği göz önüne alınmalıdır.

Yan Etkileri:

 Monoterapide en sık rastlanan yan etkisi jinekomasti ve/veya meme duyarlılığı olup bazan galaktore ile birlikte olabilir. Daha az rastlanan yan etkileri diyare, bulantı,kusma, iştah artışı, uykusuzluk, yorgunluk, geçici anormal karaciğer fonksiyonları ve hepatit. Nadir yan etkileri libido azalması, mide bozukluğu, anoreksi, ülser benzeri ağrı, kalp yanması, konstipasyon,baş ağrısı, baş dönmesi, güçsüzlük hissi, kızarıklık, gö-rüşte bulanıklık,susama, gö-ğüs ağrısı, anksiyete, depresyon, lenfö-dem.

Doz Önerisi:

 Tavsiye edilen doz, tercihen yemeklerden sonra, günde 3 kez 250 mg lık bir tablettir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...