Avemar

Avemar

Avemar nedir ne için kullanılır, Avemar nasıl kullanılır, Avemar ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Mikrogranül

Fermente Buğday tohumu embriyo kısmı ekstresi 5.310 g, maltodekstrin 2.945, fruktoz 0.320, limon aroması 0.180, kolloid SiO 0.151 g, asesülfam K 0.059, NaCl 0.022,stearin 0.013

Ambalaj: 

2x135 gram ambalaj, 1 adet 9 gramlık ölçek ile beraber.

Endikasyon: 

Kanser hastalarında cerrahi, radyoterapi, kemoterapi ve immün tedavi sırasında ve sonrasında günlük beslenmeye yardımcı olarak kullanılır. Kesintisiz olarak uygulanması önerilmektedir. Cerrahi operasyondan sonra, hasta en az 4 gün komplikasyonsuz olarak oral yoldan gıda alabiliyorsa,dördüncü günün sonunda Avemar kullanılabilir.

Kontrendikasyon: 

Gebelik ve emzirme sırasında kontrendikedir. Ayrıca,organ veya doku transplantasyonu geçiren hastalarda veya kanama erozyonların ve/veya gastrointestinal yolun kanama ülserlerinde mide kanaması ve duodenal ülser kanaması), enterit/kolit (gastrointestinal yolun şiddetli inflamasyonu)veya glutene duyarlı enteropatiler (celiac sprue) dahil malabsorbsiyon sendromunda (sprue) kontrendikedir. Kalıtsal fruktoz intoleransı olan hastaların veya bileşimdeki maddelerden herhangi birine aşırı duyarlılığı olan hastaların daAvemar kullanması yasaktır.

Uyarılar: 

Baryum sülfat x-ışını kontrast incelemelerinden 2 gün önce Avemar kullanımına son verilmeli ve baryum sülfat x-ışını kontrast incelemelerin tamamlanmasından 2 gün sonra başlanmalıdır.Diyabetli hastalar, sadece kalori, karbonhidrat alımı ve insülin dozlarını gerektiğinde izleyebilecek ve ayarlayabilecek uzman doktorun gözetimi altındaAvemar’ı kullanmalıdır.

Yan Etkileri:

 Yumuşak dışkı, genel mide yakınmaları ve mide bulantısı nadiren görülür.

İlaç Etkileşimleri: 

Avemar vitamin C içeren tedavilerden 2 saat önce veya 2 saat sonra uygulanmalıdır. Diğer İlaçların ve destek ürünlerin emilimini ters etkileyebileceği için,Avemardiğerilaç veya destek ürünler ile yapılan tedavilerden 2 saat önce veya 2 saat sonra alınmalıdır.

Doz Önerisi:

 1 ölçek dolusu Avemar 150 mL soğuk içme suyu içinde iyice karıştırılır ve daha sonra hepsi içilir. Hazırlandıktan sonra 30 dakika içinde içilmelidir. Yaklaşık 70 kg yetişkin için günlük doz, yukarıda anlatıldığı şekilde hazırlanan 9 gram Avemar’dır.Öğle yemeğinden yaklaşık 1 saat önce hazırlanıp, tüketilmesi önerilmektedir. 90 kg veya daha fazla kilosu olan hastalar günde 2 tek doz (9 gram)kullanmalıdırlar. Bu hastalarınA emar’ı kahvaltı ve öğle yemeğinden yaklaşık 1 saat önce tüketilmesi önerilmektedir. Doğal içecekler veya önemli miktarlarda vitamin C (E300) içermeyen hidrojen karbonatsız mineral suyun içinde hazırlanıp,tüketilebilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...