Avil

Avil

Avil nedir ne için kullanılır, Avil nasıl kullanılır, Avil ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ampul

Feniramin Maleat

Ambalaj: 

50mg/2 mLx5 ampul.

Endikasyon: 

Aşırı duyarlılık reaksiyonları ile çeşitli nedenlerden kaynaklanan kaşıntıların tedavisinde endikedir. Akıntılı mukoza iltihaplarında ve sulanan egzamalarda, ek belirti olan sıvı sızıntısı azaltır. Alerjik hastalıklarla ilgili yakınmalar (aşırı duyarlı belirtileri); öksürük nöbetleri, burunda kaşıntı ve ifrazat birlikte seyreden saman nezlesi (pollinosis), gözde konjonktiva iltihabı, ürtiker ve deride kızarıklık ve şişkinlik yapan kaşıntılı egzama (nörodermatit). Ürtikerlerde, anafilaktik reaksiyonlarda,anjiyoödem lerin tedavisinde parenteral olarak kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Gebeliğin ilk 3 ayında, yeni doğanlarda ve prematürelerde,emzirenlerde, astma dahil alt solunum yolları hastalıklarında,feniramin ve benzer yapıdaki diğer antihistaminiklere karşı aşırı duyarlı olanlarda, MAO inhibitörleriyle tedavi görenlerde kullanılmamalıdır.Ayrıca, stenozlu peptik ülser, piloroduodenal obstrüksiyon, semptomatik prostat hipertrofili hastalarda ve 60 yaş ve yukarısındaki lerde baş dönmesi ve hipotansiyon oluşturabileceği neden dikkatle uygulanmalıdır.

Uyarılar: 

Feniramin, önerdiği şekilde kullanıldığı zaman bile hastaların şehir trafiğine aktif olarak katılımlarını ve bazı makineleri kullanmalarını güçleştirecek kadar reaksiyon yeteneği azaltabilir.Bu durum özellikle alkolle birlikte alınması halinde sözkonusudur.

Yan Etkileri: 

Yorgunluk, mide bağırsak bozuklukları, anoreksi,ağız burun ve boğazda kuruluk, idrar tutulması, çarpıntı ve aşırı duyarlılık belirtileri, bulanık görme, çift görme, baş dönmesi, öfori,parestezi, tinnitus gibi yakınmalara yol açabilir. Kaşıntı, fotosensitivite,deri döküntüleri, sedasyon, senkop, konfüzyonel durumlar yapabilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Santral etkili ilaçların, örneğin trankilizanların,hipnotiklerin, antianksiyete ilaçların ve depresan analjeziklerin,nö-roleptiklerin, MAO inhibitörlerinin, sedatiflerin ve alkolün etkisini artırabilir.

Doz Önerisi: 

Avil Ampul: Olgunun ağırlığına göre günde 1-2 kez ½-1 Ampul Yavaş yavaş (dakikada 1 mL) IV veya IM olarak uygulanır. 6 ay 3 yaşındaki çocuklara IM yoldan 1-2 kez 0.4-1 mL; 4 yaşından büyük çocuklara günde 1-2 kez 0.8-2 mL uygulanır. Tek bir dozun etki süresi 4-8 saattir.

Avil Tablet: 

Pozoloji her olguda hastaya göre ayarlanmalıdır. Yaşamsal bir tehdidin söz konusu olmadığı durumlarda başlangıç dozu olabildiğince düşük tutulmalıdır. Günde 3 mg/kg’yi aşan dozlar kullanılmamalıdır. Tabletler yemeklerden sonra bir miktar sıvıyla çiğnenmeden yutulmalıdır.

Avil

Deri Merhemi

Feniramin Maleat

Ambalaj: 12.5mg/gx25 g’lik tüp.

Endikasyon: 

Kaşıntı, kızarıklık ve şişkinlik gibi yakınmalar bulunduğu; alerjik deri lezyonları (örneğin ürtiker), böcek sokmaları ve ısırmaları, güneş yanığı, birinci derece yanıklar, nöro dermatid dahil olmak üzere egzamalarda endikedir.

Kontrendikasyon: 

Aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar: 

4 hafta ile 1 yaş arası bebeklerle küçük çocuklarda geniş cilt alanlarına sürülmemelidir.

Yan Etkileri: 

Geniş vücut yüzeylerine uygulanması sedasyon ya da aşırı duyarlılık reaksiyonu gibi sistemik etkileri neden olabilir.

Doz Önerisi:

 Cilt üzerine ince bir tabaka halinde lezyon veya sıkıntının şiddetine göre günde birkaç kez sürülür. Genitoüriner Bölgelerde kullanım durumunda, içerdiği mineral yağ, prezervatif yırtılmasına ve sızıntıya neden olabileceğinden,Avil Merhem İle prezervatifin temasından kaçınılmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...