Avmigran

Avmigran

Avmigran nedir ne için kullanılır, Avmigran nasıl kullanılır, Avmigran ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Avmigran Film Tablet ;

  • Ergotamin Tartarat 0.75 mg
  • Mekloksamin dihidrojen sitrat 20 mg
  • Kafein 80 mg
  • Paracetamol 325 mg

AvmigranAmbalaj: 

  • 20 tablet.

Avmigran Endikasyon: 

Çarpıntı hissi, sersemlik ve mide bulantısıyla(Cephalea vasomotor histaminik baş ağrısı, Horton sendromu)birlikte ortaya çıkan ataklar halinde görülen baş ağrılarını ve kısa migren ataklarını gidermek için kullanılır.

Kontrendikasyon: 

Bileşimdeki ergotamin den dolayı çevresel dolaşım bozukluğu, koroner yetmezlik, karaciğer ve böbrek bozukluğu olan hastalarda,gebelerde ve glokom olgularında kullanılmamalıdır.

Avmigran Uyarılar:

Aşırı duyarlılığı olan bazı kişilerde uyuklama yapabilir. Bu gibi kimseler ilaç aldıklarında araba kullanmamalı,yoğun dikkat gerektiren makinelerde çalışmamalıdır. Bu etki, alkolle birlikte kullanıldığı zaman artabilir. Astım veya kronik solunum yolları enfeksiyonlarında (özellikle saman nezlesi benzeri semptomlar ilişkili) şikayetçi olan hastalar ve analjezik ve antienflamatuar ilaçlara aşırı duyarlılığı olan hastalarda (analjeziklerin neden olduğu astım nöbeti) dikkatle kullanılmalıdır. Ergotamin riski nedeniyle migren profilaksisi için kullanılmamalıdır. Hipertiroidizm, sepsis ve anemi hallerinde dikkatle kullanılmalıdır. Uterus kasılmalarına yol açabileceği nden, gebelerde kullanılmamalıdır. Emziren annelere önerilmez.Anne tarafından zorunlu kullanımı gerektiğinde bebek emzirilmemelidir. Çocuklarda kullanımı önerilmemektedir.

Avmigran Yan Etkileri:

 Terapötik dozlardan sonra bulantı ve kusma ergotaminin direkt motojenik etkisinin sonucu olarak görülebilir. Vazokonstriktör komplikasyonlar daha çok yüksek dozlarda ve uzun süren tedavilerde ortaya çıkarsa da bazan kısa dönem ve normal dozlarda da ortaya çıkabilir. Bunlar ekstremitelerde nabız alamama, geçici taşikardi ve bradikardi, mide bulantısı, kusma, lokal ödem, kaşıntı, kuvvetsizlik ve kas ağrıları, parmaklarda uyuşma veya yanma hissi şeklinde görülebilir. Bu gibi durumların görülmesi halinde ilaç kesilmelidir.

İlaç Etkileşimleri:

 Amantadin, kinidin ve trisiklik antidepresanlar antikolinerjik etki artırabilir. Ayrıca triasetin oleandomisin ve eritromisin ile birlikte ergotizm riski artabilir.

Avmigran Doz Önerisi:

  • Migren ataklarında, ağrı nöbetinin başlangıcında 1 veya 2 film Tablet verilmelidir.
  • Gerekirse yarım saat sonra 1 Tablet Daha verilebilir.
  • Günlük Maksimum doz 4 film Tablettir.
  • Haftalık maksimum doz ise 10 film Tablettir.
  • Ağrı nöbetinin ilk işaretleri hissedildiği an ilaç alınmalıdır.
  • İlaç ne kadar erken alınırsa gerekli doz o kadar düşük ve tedavi o kadar etkili olur.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...