Bactroban

Bactroban

Bactroban nedir ne için kullanılır, Bactroban nasıl kullanılır, Bactroban ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Krem

Mupirosin 20 mg/g (%2)

Ambalaj:

 10 ve 15 gramlık tüp.

End:

Bakterilerin Neden olduğu deri enfeksiyonları, impetigo, folikül iltihabı, fronküloz, küçük yırtıklar, dikiş atılmış yaralar ya da aşınma gibi sekonder enfekte travmatik lezyonların topikal tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Mupirosine karşı duyarlı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Kullanımıyla oluşan nadir olası bir duyarlılık reaksiyonuya da şiddetli lokal iritasyonda tedavi kesilmelidir. Gebelik ve emzirme sırasında kullanımı ile ilgili yeterli insan verisi bulunmamaktadır. Eğer Çatlamış meme ucu tedavi edilecekse, emzirmeden önce iyice yıkanmalıdır.

Yan Etkileri: 

Uygulama bölgesinde yanma,batma, kaşıntı gibi hafif yan etkiler görülmüştür. Deride duyarlılık reaksiyonları nadir olarak bildirilmiştir. Ayrıca sistemik alerjik reaksiyonlar bildirilmiştir.

Doz Önerisi:

 Bactroban Krem: Küçük yırtıklar, dikiş atılmış yaralar ya da aşınma gibi sekonder enfekte travmatik lezyonların topikal tedavisinde, kanıta bağlı olarak 10 güne kadar günde 3 kez etkilenmiş bölgeye küçük miktarlarda bir parça temiz pamuk, yün veya gazlı bez ile uygulanabilir.Tedavi edilen alan sargı ile örtülebilir. Diğer Ürünlerle karıştırılmamalıdır, çünkü dilüsyon riski vardır ve bu,antibakteriyel aktivitede azalma ve mupirosin krem bazı içinde stabilitesinde azalmaya neden olur

Doz Önerisi: 

Bactroban Pomat: Deri enfeksiyonları, impetigo, folikül iltihabı,fronküloz tedavisinde, etkilenmiş bölgeye 10 gün süreyle günde 3 kez uygulanmalıdır. Eğer istenirse, bu alan bir bandaj veya adsorban pansuman ile örtülebilir.Bactroban In insanlarda uzun dönem kullanımına ait deneyim bulunmamaktadır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...