Benoral

Benoral

Benoral nedir ne için kullanılır, Benoral nasıl kullanılır, Benoral ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Benoral Endikasyon: 

Kontakt ekzema, seborrheic eczema, nö-roder mit, psoriasis, problemli dermatozlar gibi kortikoid yanıt veren akut ve ıslak dermatozların başlangıç tedavisinde, ayrıca subakut dermatozlarda kullanılır.

Kontrendikasyon: 

Deri tüberkülozlarında, frengi özellikle derihastalıklarında, viral enfeksiyonlarda (varicella ve vaccina dahil),mikotik rahatsızlıklarda kontrendikedir.

Benoral Uyarılar:

  • Deri kıvrımlarında, yüzde ve çocuklarda kısa süreli kullanılmalıdır.
  • Gebeliğin ilk üç ayında prensip olarak kullanılmamalı, eğer çok gerekliyse çok kısa süre kullanılmalı, geniş yüzeyli uygulamalardan kaçınılmalıdır.
  • Gözle temasından kaçınılmalıdır.

Benoral Yan Etkileri: 

Kapalı bandaj altında daha yüksek oranda olmaküzere, topikal kortikosteroid lerle ilgili olarak, yanma, batma, irritasyon, kuruluk, folikülit, hipertrikoz, hipopigmentasyon, perioral dermatit, alerjik kontakt dermatit, deride maserasyon, ikincil enfeksiyon, deri atrofisi striae, miliaria gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Fenitoin, barbitüratlar ve rifampisinle birlikte kullanıldığında halsinonid hepatik eliminasyonu hızlanır, buna paralel olarak farmakolojik etkide azalma görülebilir.

Benoral Doz Önerisi: 

  • Başka şekilde gerekli görülmemişse, günde 2 kez hastalıklı bölgeye sürülüp ovuşturulur. 
  • Kuvvetli etkili kortikoidlerin deri atrofisi, telenjiektazi ve striae gibi yan etkileri, kullanımı 2 haftayla sınırlanarak önlenebilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...