Blephamide Liquifilm

Blephamide Liquifilm

Blephamide Liquifilm nedir ne için kullanılır, Blephamide Liquifilm nasıl kullanılır, Blephamide Liquifilm ilacının yan etkileri nelerdir?

Süspansiyon

Sülfasetamid sodyum%10, prednizolon asetat ‰2, fenilefrin HCL ‰12

Ambalaj: 

5 mL’lik damlalıklı şişe.

Endikasyon: 

Pürülan Olmayan blefarit ve blefarokonjonktivit (seboral, stafilokokal,alerjik) pürülan olmayan konjonktivitte (alerjik ve bakteriyel) endikedir.

Kontrendikasyon: 

Akut herpes simpleks (dendritik keratit), pürülan ve tedavi edilmemiş enfeksiyonlar,vaksinia varicella kornea ve konjonktivanın diğer birçok viral rahatsızlıkları, oküler tüberküloz ve göze ait mantar hastalıkları ve bileşimdeki maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlı durumlarında kontrendikedir.

Uyarılar: 

Duyarlı kişilerde uzun süre kullanım sonucu göz içi basıncı artabilir.Dar açılı glokomu olanlarda dikkatle kullanılmalıdır.Herpes simpleks geçirmiş hastaların kortikosteroid tedavisi büyük bir dikkat gerektirir. Gebelikte ve emziren annelerde yeterli kontrollü çalışmalar olmadığından ancak yarar/zarar riskleri göz önüne alınarak uygulanır.

Yan Etkileri: 

Bileşimdeki antibiyotiğe karşı alerjik duyarlılık görülebilir. Steroide karşı, glokoma doğru gelişen göz içi basıncında artış, nadiren optik sinir hasarı, posterior subkapsüler katarakt oluşumu ve yara iyileşmesinde gecikme gibi yan etkiler görülebilir.

Doz Önerisi:

 Durumun ciddiyetine göre en uygun dozaj şekli günde 2 ile 4 kez bir damladır. Genellikle blefaritinerken ve akut dö-nemlerindeBlephamidekullanımı çok hızlı ve etkili sonuç verir ve bu amaçla direkt olarak gö-ze damlatılıp fazlası göz kapağına yayılır.Fakat rahatsızlık sadece göz kapağı ile ilgili ise direkt olarak lezyon olan bölgeye uygulanabilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...