Botox

Botox

Botox nedir ne için kullanılır, Botox nasıl kullanılır, Botox ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Flakon

Clostridium Botulinum Toksini Tip A 100 ünite

Ambalaj:

 1 flakon.

Endikasyon: 

12 yaş ve üzerindeki hastalarda, selim blefarospazm veya VII. sinir hastalıkları da dahil olmak üzere, distoniye spazma bağlı (örneğin blefarospazm ve strabismus) fonksiyon kayıplarının tedavisi için endikedir.

Kontrendikasyon: 

Hipersensitivitesi bulunanlarda kontrendikedir.

Uyarılar: 

İlacı uygulayacak hekimler, ilgili nö-nöromusküler orbital anatomiyi, daha önceki cerrahi işlemler nedeniyle bu anatomide meydana gelmiş olabilecek değişiklikleri ve standart elektromiyografik teknikleri çok iyi bilmelidir. Bütün biyolojik ürünlerde olduğu gibi, bir anafilaktik reaksiyonun meydana gelmesi halinde, epinefrin bulunmalı ve gerekli olan diğer tüm önlemler alınmış olmalıdır. Gebelerde yalnızca çok kesin olarak gerekli olduğunda uygulanmalıdır.Toksinin süte geçip geçmediği de saptanmamıştır.Emziren annelerde dikkatle kullanılmalıdır.

Yan Etkileri: 

Bir veya daha fazla ekstraoküler kas paralize edilmesi, oryantasyon bozukluğu, çift görme gibi etkiler meydana getirilmektedir.

Ptosis,vertikal deviasyon, vitröz hemoraji, retrobulbar hemoraji, kirpik ganglion hasarına uyan pupiler değişiklikler görülebilir.

İlaç Etkileşimleri: 

Aminoglikozid antibiyotikler veya nöromusküler iletiye müdahale eden diğer ilaçlar, botulinum toksininin etkisini güçlendirebilir; bu ilaçlardan herhangi birini alan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.

Doz Önerisi:

 Cerrahi yolla açığa çıkarma veya elektromiyografik yol gösterici olmaksızın enjeksiyon yapmaya kalkışılmamalıdır.Hekimler elektromiyografik tekniği bilmelidir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...