Cabral

Cabral

Cabral nedir ne için kullanılır, Cabral nasıl kullanılır, Cabral ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ampul

Feniramidol HCL

Ambalaj: 

800 mg/3 mL x 3 ampul.

Cabral

Draje

Feniramidol HCL

Ambalaj: 

400mgx24 draje.

Endikasyon: 

Miyorelaksan Ve analjezik olarak, çizgili kas ve hareket sisteminin diğer yapılarında akut ve kronik ağrıların tedavisinde endikedir. Bel ağrıları, lumbago,siyatik, disk rahatsızlıkları, mediko mekanik veya siropratik,örneğin su altı masajları gibi diğer tedavileri destekleyici olarak kullanılır.

Kontrendikasyon: 

Feniramidole karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar: 

Antikoagülanlarla birlikte alındığında kanama; oral antidiyabetiklerle karbonhidrat metabolizmasında değişiklik; anti konvülziflerle göz titremesi, görme bozuklukları,koordine olmayan hareketler ortaya çıkarsa ilaç kesilmeli ve gereken tedbirler alınmalıdır.

Yan Etkileri: 

Bazı duyarlı hastalarda midede dolgunluk ve bulantı, dilde yanma duyusu ve deri eksentemi yapabilir, fakat çabuk geçicidir. Uyuşukluk, kaşıntı ve deri döküntüleri görülebilir. Eğer hipersensitivite veya deriden-küntüleri oluşursa ilaç verilmesi durdurulur.

İlaç Etkileşimleri: 

Kumarin Türevleri (antikoagülanlar), tolbutamid, oral antidiyabetik vedifenilhidantoinle tedavi gören hastalarda, bu ilaçların etkilerini artırdığından dikkatle kullanılmalıdır.

Doz Önerisi:

Cabral Ampul:

 Günde 1 Ampul glutea içine derin uygulanır.

Cabral Draje: 

Günde 3 kez 1-2 draje, yemeklerden sonra çiğnenmeden yutulur.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...