Calcitonina Hubber

Calcitonina Hubber

Calcitonina Hubber nedir ne için kullanılır, Calcitonina Hubber nasıl kullanılır, Calcitonina Hubber ilacının yan etkileri nelerdir?

Calcitonina Hubber Ampul

Salmon kalsitonin

Calcitonina Hubber Ambalaj: 

100 IU/1 mL x 10 ampul.

Calcitonina Hubber

Calcitonina Hubber Endikasyon:

 Osteoporoz;osteoliz ve/veya osteopeniye bağlı kemik ağrıları; kemiğin paget hastalığı (osteitis deformans), özellikle kemik ağrısı, nörolojik komplikasyonlar, progresif kemik lezyonlu olgular, tam olmayan yada tekrarlanan kırıklar, serum alkali fosfataz ve üriner hidroksiprolin atılımı artışı ile belirginleşen artmış kemik dönüşümlü olgular varlığında; hiperkalsemi (meme, akciğer ve böbrek karsinomu,miyelom ve diğer malignitelere sekonder durumda tümöral osteoliz bağlı; hiperparatiroidizm, immobilizasyon ve D vitamini intoksikasyonları bağlı oluşan kronik olguların etkinlik sağlanana kadar uzun süreli tedavisi); nöro distrofik hastalıklar (Algodistrofi veya Sudeck Hastalığı da denilen) ve akut pankreatitte endikedir.

Kontrendikasyon:

 Kalsitonin Karşı bilinen aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Calcitonina Hubber Uyarılar: 

Uzun süreli kullanımı önerilmez.Gebe kadınlarda yeterli deneyim yoktur. Anne sütüne geçtiğine dair bazı bulgular olduğundan tedavi sırasında emzirme önerilmez. Çocuklarda Uzun süreli kullanıma dair yeterli veri bulunmadığından, tıbbi açıdan zorunlu görülmedikçe çocuklarda birkaç haftadan fazla uygulanmamalıdır.

Calcitonina Hubber Yan Etkileri:

Bulantı, baş dönmesi, sıcaklık hissinin eşlik ettiği hafif al basması ve nadiren poliüri ve titremeler görülebilir. Bu etkiler doza bağlı olup, IM veya SC uygulamalardan çok İV uygulamada daha sıktır. Salmon kalsitonin intranazal uygulamalarında daha az yan etki oluşmaktadır.

İlaç Etkileşimleri:

Kalsitonin enjeksiyonundan sonra, serum kalsiyum düzeyleri geçici olarak normalin altına inebilir. Bu durum komplikasyonlara yol açmasa da, kardiyak glikozitlerin dozlarının ayarlanması gerekli olabileceğinden, bu türden ilaçları birlikte alan hastalarda dikkat gerekir.

Calcitonina Hubber Doz Önerisi: 

  • Calcitonina Hubber Ampul: Paget hastalığında önerilen hücum dozu, SC veya IM yolla günde 100 IU olup, biyokimyasal parametreler normalleşince ve semptomlar düzelinceye kadar devam edilmelidir.Olguların Çoğunda en iyi sürdürme günde veya gün aşırı 50 IU doz uygulamasıyla sağlanabilir.
  • Hiperkalsemide doz, hiperkalseminin derecesine ve hastanın verdiği yanıta göre ayarlanmalıdır.
  • Önerilen uygulama,12 saatte bir SC veya IM yolla 4 UI/kg ile başlamaktır. 24-48 saat içinde tatmin edici sonuçlara ulaşılmadığı takdirde doz, 12 saatte bir 8UI/kg ye yükseltilir.
  • 48 saat sonunda yanıt elde edilmemişse, maksimum olarak 6 saatte bir 8 UI/kg ye çıkabilir.
  • Postmenopozal osteoporozda önerilen doz, SC ya da IM yolla günde 100 IU olup, günlük 600 mg elemental kalsiyuma eşdeğer kalsiyumla birlikte D vitamini (günde 400 ünite)eklenir. Bir tedavi siklusunun bile yeterli olabileceğine dair bulgular vardır.Her olguda yeterli diyet esastır.
  • Kemik metastazlarına bağlı ağrılarda 48 saat boyunca 6 saatte bir SC veya IM yolla 200 IU uygulanır. Tedavi, bazı hastalarda 1 hafta veya daha uzun süreyle ağrının şiddetini azaltabilir.
  • Calcitonina Huber Nazal Spray: Paget Hastalığında tedaviye biri sabır, diğeri akşam olmak üzere 2 kere bölünecek şekilde günde 200 IU ile başlanır.
  • Günlük 2 uygulamanın her birinin ayrı burun deliklerine yapılması ve tedavinin serum alkali fosfataz aracılığı (alternatif olarak idrarla 24 saat içinde elimine olan hidroksiprolin miktarı) ile kontrol edilmesi önerilmektedir.
  • Nörolojik semptomlar ve/veya kemik deformasyonunun esas olduğu hastalarda, biyokimyasal parametreler stabilize olduktan sonra bile günde 100-200 IU doz uygulamasına devam etmenin uygun olabileceği göz önünde bulundurulmalıdır
  •  Postmenopozal osteoporozda doz, kalsiyum ilavesiyle(günlük 600 mg elementel kalsiyuma eşdeğer) ile birlikte günde 100 UI olarak belirlenebilir. Yeterli Diyet esastır.
  • Günlük tek dozun gece yapılması ve her gün farklı burun deliklerinin kullanılması önerilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...