Canderel

Canderel

Canderel nedir ne için kullanılır, Canderel nasıl kullanılır, Canderel ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Aspartam

Ambalaj: 

18mgx100 ve 300 tablet.

Endikasyon:

 Şekerli diyabet hastalığı,zayıflama ve şişmanlamayı önleme kürleri gibi şeker kullanılması sakıncalı ve alınan kalori miktarının azaltılması gerekli olan durumlarda,besin ve içeceklerin tatlandırılmasında endikedir.

Kontrendikasyon: 

Aspartama aşırı duyarlılıkta kontrendikedir. Aspartam fenilalanin içerdiğinden, fenilketonürisi olanlarda(özellikle çocuklar), bebeklerde ve gebelerde kullanılmamalıdır.

Uyarılar: 

Uzun süreli kaynama sırasında,aspartam diketopiperazine dönüştüğünden, tatlandırma kapasitesi kaybolur. Fırında pişirilen gıdalarla kullanılmamalıdır. Sodyum Glutamat ile aspartik asit aditif sinir uyarıcı etki gösterdiklerinden,diyetlerinde gramla ölçülen miktarda sodyum glutamat alan çocukların besinlerine de katılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Nadiren dışkı kıvamında değişme,adet periyodunda farklılık bildirilmiştir.

Doz Önerisi: 

Tatlandırıcı olarak içeceklere katılır. Gıda Katkılarından sorumlu FAO/WHO ortak eksper komitesi tarafından,alınmasına izin verilen günlük aspartam miktarı 40 mg/kg’dir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...