Canolen

Canolen

Canolen nedir ne için kullanılır, Canolen nasıl kullanılır, Canolen ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Krem

Siklopiroks olamin

Ambalaj: 10mg/gx20 g’lik tüp.

Endikasyon: 

Derinin Bütün mantar hastalıklarının tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon: 

Aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar: 

Gebelik sırasında her türlü ilaç tedavisinde olduğu gibi, siklopiroksolamin ile tedavi ancak kesin bir endikasyon varsa uygulanmalıdır. Gebelik için bildirilenler,6 yaşından ufak çocukların tedavisi için de geçerlidir. Göze uygulanmamalıdır.

Yan Etkileri: 

Uygulama sırasında nadiren geçici bir kaşıntı ve yanma ile ciltte irritasyon olabilir.

Doz Önerisi:

 Canolen Krem: Günde 2 kez (sabah ve akşam) hastalıklı deri alanları üzerine hafifçe ovularak sürülür. Genelde 1 hafta içinde klinik semptomlarda(kaşıntı, kızartı, yanma) iyileşme görülür.Pitiriyazis versikolorda bu süre 2 haftadır. Eğer 2-4 haftalık tedaviden sonra iyileşme olmazsa, tanı gözden geçirilmelidir. Nüksleri Önlemek için dermatomikozlar en az 2-4 hafta tedavi edilmelidir.Tinea pediste bu süre en az 1 ay olmalıdır.

Canolen Solüsyon: 

Günde iki kez (sabah ve akşam) hastalıklı deri alanları üzerine alanın sulanmasını sağlayacak şekilde, püskürtücü kafa üzerine parmakla basınç uygulayarak püskürtülür. Genelde 1 hafta içinde klinik semptomlarda (kaşıntı, yanma,kızarma) iyileşme görülür.Pitriyazis versikolor’da bu süre 2 haftadır. Eğer 2-4 haftalık tedaviden sonra iyileşme olmazsa teşhis yeniden gözden geçirilmelidir.Nüksleri önlemek için dermatomikozlar en az 2-4 hafta tedavi edilmelidir. Tinea Pedis’te bu süre en az bir ay olmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...