Carovit

Carovit

Carovit nedir ne için kullanılır, Carovit nasıl kullanılır, Carovit ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Yumuşak Kapsül

b Karoten 20 mg(=26000 IU A vitamini)

Ambalaj: 

30 ve 100 yumuşak kapsül.

Endikasyon:

 Bir provitamin olan karoten, kerotenoidler içinde en yüksek A vitamini aktivitesine sahip olanıdır ve A vitamini takviyesi olarak kullanılır.

Kontrendikasyon:

 A vitamini veb carotene aşırı duyarlılığı olanlarda, hipervitaminoz olgularında kontrendikedir.İleri derecede böbrek yetmezliği olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar: 

Yüksek doza ve uzun süre alındığında özellikle avuç içi ve ayak tabanında sarı renkli lekeler meydana gelebilir. Budurum reversibldir ve gerekli miktarda karoten retinole çevrildiğindenzararsızdır. Hiperkarotenemi, kalıtsal olarak karoteni retinoleçeviremeyenlerde, diabetes mellitus, hipotiroid ve anoreksianervosada daha sık gö-rülür.Bu hastalar yüksek doz karoten tüketiminden kaçınılmalıdır.

Yan Etkileri: 

Hiperkarotenemi herhangi bir sistemik advers etkiye neden olmamaktadır. Bu konuda bazı amenore olguları bildirilmişse de, bunun havuç gibi, yüksek dozda toksikolabilecek bazı maddeler içeren sebzelerin aşırı tüketimine bağlı oldukları anlaşılmıştır.

İlaç Etkileşimleri: 

Diğer A vitamini içeren ilaçlarla birlikte alınmamalıdır. Akne tedavisinde retinoidlerle birliktekullanılmamalıdır.

Doz Önerisi:

 Yemeklerden sonra bir miktar su ile 1 Kapsül alınması,günlük gereksinimin karşılanması için yeterlidir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...