Cefozin

Cefozin

Cefozin nedir ne için kullanılır, Cefozin nasıl kullanılır, Cefozin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Flakon IM

Sefazolin sodyum

Ambalaj:

 250 mgx1 Flakon ve 2 mL'lik ‰5 lidokain ampül

: : 500 mg 1 Flakon ve 2 mL'lik ‰5 lidokain ampül

: : 1 gx1 Flakon ve 4 mL’lik ‰5 lidokain ampul.

Endikasyon:

 Duyarlı Bakterilerin etken olduğu akut ve subakut bronşit, bronşektazi, bronkopnömoni,pnömoni, akciğerin cerahatlı hastalıkları (akciğer absesi), piyotoraks,prezi, kronik solunum yolu hastalıklarına bağlı sekonder enfeksiyonlar,farenjit, larenjit, tonsillit, kolanjit, kolesistit, peritonit,lenfanjit, lenfadenit, septisemi, subakut bakterielli endokardit,pyelonefrit, piyelit, sistit, üretrit, osteomyelit, artrit, folikülit,panaris, fronkül, fronküloz, antraks, erizipel, abse, ülser, flegmon,ameliyat sonrası yara enfeksiyonları, yanıklar, dekübitis, bartolinit(bartolin absesi), servisit, endometrit, parametrit, pelviperitonit,doğum sonrası enfeksiyonları, mastit, orta kulak iltihabı, sinüzit,parotit, kulak ve burun fronkülü, arpacık, panoftalmi gibi enfeksiyonların tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Sefalosporin Grubu antibiyotiklere karşı aşırı duyarlılığı olduğu bilinenler kontrendikedir.

Uyarılar:

 Sefalosporin, penisilin ya da diğer ilaçlara karşı alerjisi olan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.Böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda sefazolin dozu azaltılarak verilmelidir. Gebelikte tıbbi gereklilik olmadıkça kullanılmamalıdır.Emziren annelere uygulanması halinde dikkatli olunmalıdır.

Yan Etkileri:

 Diyare,oral kandidiyazis, bulantı, kusma, karın ağrıları, anoreksi, psödomembranöz kolit semptomları görülebilir. Bulantı ve kusma nadiren bildirilmiştir.Anafilaksi, eozinofili, kaşıntı, ilaç ateşi, cilt döküntüsü, nötropeni,lökopeni, trombositopeni görülebilir. Renal ve hepatik yetmezliğe bağlı olmaksızın SGOT, SGPT, BUN ve alkalen fosfataz düzeylerinde geçici artışlar bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Probenesid Sefalosporin Lerle birlikte kullanıldığında, bunların etkilerini daha uzun zaman devam etmesine yol açar.

Doz Önerisi:

 erişkinlerde orta ve ağır şiddetteki enfeksiyonlarıntedavisinde 500 mg1 Cefozin 6 veya 8 saatte bir uygulanmalıdır. Duyarlı Gram pozitif kokların etken olduğu hafif enfeksiyonlarda 250mg500 mgCefozin 8 saatte bir uygulanmalıdır. akut, komplike olmayanüriner sitem enfeksiyonlarında 1 gCefozin12 saatte bir uygulanmalıdır.Pnö-mokoksik pnö-moni tedavisinde 500 mg Cefozin 12 saatte bir uygulanmalıdır.ağır, yaşamı tehdit eden enfeksiyonların tedavisinde (endokardit,septisemi gibi) 1 g1.5 Cefozin 6 saatte bir uygulanmalıdır.Çocuklarda kullanım: Hafif orta şiddetli enfeksiyonların tedavisinde günlük toplam doz 25-50 mg/kg’dir ve 3-4 eşit doza bölünmüş olarak verilir. Ciddi enfeksiyonların tedavisinde doz kg başına 100 mg’ye kadar arttırılabilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...