CelestodermV

CelestodermV

CelestodermV nedir ne için kullanılır, CelestodermV nasıl kullanılır, CelestodermV ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

CelestodermV Krem

Betametazon 17-valerat

Ambalaj: 

%0.1x15 g’lik tüp.

Endikasyon: 

Lokal kortikosteroid tedaviye normal olarak çabuk yanıt veren inflamatuar dermatozlarda olduğu kadar, psöriazis gibi daha az yanıt veren koşullarda da çoğunlukla etkilidir. Çocukluk diskoid ve atopik ekzemaları dahil ekzema,prurigo nodularis, psöriazis (yaygın plak psoriasisi hariç), liken simpleks, liken planus dahil nörodermatozlar, seboreik dermatit,temas duyarlılığı reaksiyonları, diskoid lupus eritematozus tedavisinde endikedir ve sistemik steroid tedaviye ek olarak yaygın eritrodermi kullanılır.Aynı zamanda böcek ısırmaları ve isilikte de kullanılabilir.

Kontrendikasyon: 

Betametazon 17-valerat ve diğer kortikosteroidlere duyarlı kişilerde kontrendikedir.Rozasea, akne vulgaris, perioral dermatit, derinin primer viral enfeksiyonları(örn. herpes simpleks, su çiçeği), bakteri ve mantarların neden olduğu cilt lezyonları, bir yaşın altındaki çocuklarda dermatit ve pişikler dahil dermatozlarda kullanılmamalıdır.

CelestodermV Uyarılar:

 Özellikle çocuk ve bebeklerde uzun süreli lokal kortikosteroid tedavisinden kaçınılmalıdır.Tedavi etkin olan en düşük dozda yapılmalıdır. Göz kapaklarına uygulanırken glokoma neden olabileceği düşünülerek göz içine kaçmamasına dikkat edilmelidir. Gebelikte Büyük miktarda ve uzun süreli kullanımından kaçınılmalıdır. Emziren Annelerde dikkat gereklidir.

CelestodermV Yan Etkileri: 

Nadir hallerde,psö-riazisin kortikosteroidlerle tedavisi (ve tedavinin kesilmesinde)hastalığın püstüler şeklinin gelişmesini hızlandırabilir. Topikal Steroidler İle pigmentasyon değişiklikleri ve hipertrikozis bildirilmiştir.

CelestodermV Doz Önerisi: 

Günde 2-3 kez hasta bölgeye uygulanır. Sızıntılı Lezyonlarda kullanılır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...