CetafluForte

CetafluForte

CetafluForte nedir ne için kullanılır, CetafluForte nasıl kullanılır, CetafluForte ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Tablet

Parasetamol 650 mg, fenilefrin HCl 10 mg, klorfeniramin maleat 4 mg

Ambalaj: 

20 tablet.

Eşdeğeri: 

Deflu Fort Film Tablet: 20 tablet(Yeni İlaç);TheraFlu Forte Film Tablet: 20 tablet(Novartis CH).

Endikasyon:

 Analjezik/dekonjestan olarak üst solunum yollarının akut enfeksiyonlarının semptomatik tedavisi için; nezle,grip, soğuk algınlığı, rinit, faranjit, sinuzit, bronşit, larenjit. Antihistaminik/dekonjestan olarak üst solunum yollarının alerjik hastalıklarının akut tedavisi için,saman nezlesi, perenial rinit, rinosinüzit.

Kontrendikasyon: 

Etkin maddelerden birine karşı aşırı duyarlılık durumunda kontrendikedir

Uyarılar: 

Hipertansiyon, ciddi kardiyovasküler bozukluk,hipertiroidizm, diyabet, astma, glokom, amfizem, kronik akciğer hastalığı, böbrek bozukluğu, prostat hipertrofisine bağlı idrar retansiyonu gibi durumlarda dikkatle kullanılmalıdır. Dikkat gerektiren makinelerde çalışanlar, tehlikeli veya yüksek yerlerde çalışanlar,araç kullananlar, ilacı kullanırken gibi işleri yapmaları konusunda uyarılmalıdır. Kesin gerekmedikçe gebelerde ve emzirenlerde kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Deri döküntüsü, görme bulanıklığı, taşikardi,baş dönmesi, nadiren gastrointestinal bozukluklar, sedasyon, ağız kuruluğu, özellikle çocuklarda irritabilite görülebilir.

İlaç Etkileşimleri: 

Antihistaminikler, alkol ve antidepresanların etkilerini artırırlar. Fenilefrinin badrenerjik blokerlerle birlikte kullanılmasıtaşikardiye neden olabilir. MAO inhibitörleri ile birlikte kullanılmamalıdır. Antiepileptikler,barbitüratlar, trisiklik antidepresanlar ve alkol parasetamolün yarı ömrünü uzatabilir ve toksisitesini artırabilir. Antikonvülzanlar ve steroid yapılıoral kontraseptiflerin kronik kullanımı parasetamolün terapötik düzeylere ulaşmasını engelleyebilir ler. Metoklopramid parasetamolün ince bağırsaklarda emilimini hızlandırabilir.

Doz Önerisi:

 Yetişkinler Ve 12 yaşından büyük çocuklara bir kerede 1 tablet, 6-12 yaş arası çocuklara bir kerede yarım tablet, 2-6 yaş arası çocuklara bir kerede çeyrek tablet.Bu dozlar 6 saat ara ile günde 4 kereye kadartekrarlanabilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...