Citara

Citara

Citara nedir ne için kullanılır, Citara nasıl kullanılır, Citara ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Tablet

Ambalaj: 20 mg x 28 tablet

: : 40 mgx28 tablet.

Endikasyon: 

Depresyon tedavisi, relaps/reküransların önlenmesi, agorafobili veya agorafobisiz panik bozukluğu ve obsesif kompulsif bozukluğun tedavisinde kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Sitaloprama aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar: 

Sitalopram, MAO inhibitörü alanlara ya da bunların kesilmesinden sonraki 14 gün içinde verilmemelidir.MAO inhibitörleriyle tedavi, sitalopramın kesilmesinden 7 gün sonra başlatılabilir. Sitalopram İle tedavide hasta manik faza girerse sitalopram kesilmeli ve bir nöroleptik tedavi edilmelidir.Panik bozukluğu olan bazı hastalar, antidepresan tedavisinin başında, artan anksiyete semptomları gösterebilir. Bu paradoks retansiyon, tedavinin ilk iki haftası içinde, genellikle kaybolur. Gebe veya emziren kadınların, eğer klinik yarar, teorik riskten daha ağır basıyorsa sitalopram ile tedavi edilmemeleri önerilmektedir. Sitalopram çok düşük konsantrasyonlarda süte geçer. Hastalara, araba ve araç kullanır kan dikkatli olmaları önerilmelidir.

Yan Etkileri:

 En yaygın yan etkiler ağız kuruluğu,bulantı, uyku hali, terleme artışı ve tremordur. Ender olgularda konvülsiyon ortaya çıkmıştır. Sitalopram normalde klinik önem taşımayan bir biçimde kalp hızında küçük bir azalmaya neden olabilir.Önceden kalp hızı düşük hastalarda ise bradikardiye yol açabilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Sumatriptanın serotonerjiketkilerini güçlendirebileceğinden aynı anda kullanılması önerilmez.Simetidin sitalopramın plazma ortalama kararlı düzeylerinde artmaya neden olmuştur.

Doz Önerisi:

 Günde bir kez, sabah veya akşam, aç veya tok karnına uygulanabilir. Olağan dozları 20-60 mg/gündür. Doz artırımları en az birer hafta ara ile 20 mg lik artırımlar şeklinde uygulanmalıdır. Günlük doz maksimum 60 mg/kg’dir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...