Clexane

Clexane

Clexane nedir ne için kullanılır, Clexane nasıl kullanılır, Clexane ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kullanıma Hazır Enjektör

Enoksaparin

Ambalaj:

 20 mg/0.2 mL x 2 enjektör

: 40 mg/0.4 mL x 2 enjektör

: 60 mg/0.6 mL x 2 enjektör

: 80 mg/0.8 mL x 2 enjektör

: 100 mg/1 mL x 2 enjektör

: 120 mg/0.8 mL x 10 enjektör.

Endikasyon:

 Venöz Tromboemboli profilaksisinde (venlerde pıhtı oluşumunun önlenmesi)özellikle bazı işlemler, örneğin ortopedik veya genel cerrahi sonrası;hemodiyaliz sırasında ekstrakorporeal dolaşımda tromboz oluşumunun önlenmesinde; oluşmuş derin ven trombozunun tedavisinde, beraberinde pulmoner emboli olduğu yada olmadığı durumlarda; kararsız angina ve non Q miyokard infarktüsünde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Enoksaparin Şu durumlarda kullanılmamalıdır: Enoksaparin, heparin ya da diğer düşük molekül ağırlıklı heparinlere karşı aşırı duyarlılık (alerji)durumları; önemli kanama bozuklukları; enoksaparin veya başka heparinler trombositopeni öyküsü (geçmişte trombosit sayısında önemli düşüş);aktif gastrointestinal ülser veya kanamaya eğilimli lezyon; akut infektif endokardit (yapay kapağın etkilendiği durumlar dışında).Enoksaparin şu durumlarda genellikle önerilmez: Ciddi böbrek yetmezliği;hemorajik vasküler serebral stroke; kontrolsüz arteriyel hipertansiyon.

Uyarılar:

 Enoksaparinin spinal/epidural anestezi altındauygulanması sırasında, intraspinal hematomların oluşup uzun süreliveya kalıcı paraliziye yol açtığı, çok nadir olgularda bildirilmiştir.Tedbir olarak enoksaparin gebelikte kullanılmamalıdır. Emzirme sırasında kullanımında sakınca yoktur.

Yan Etkileri:

 Hemoraji,enjeksiyon yerinde morarma, lokalize veya genel alerjik reaksiyonlar,trombositopeni (anormal düşük düzeyde trombosit sayısı), nadiren enjeksiyon yerinde ciddi döküntülü reaksiyonlar, osteoporoz riski(tedavi birkaç aydan uzun süre uygulandığında), bazı enzimlerin kan düzeylerinde artış. Nadiren, enoksaparinin spinal/-epidural anestezi ile birlikte uygulamasında intraspinal hematomlar görülmüştür.

İlaç Etkileşimleri:

 Asetilsalisilik Asit (ve türevleri), analjezik ve antipiretik dozlarda non-steroid antienflamatuar ilaçlar (genel kullanım yolu), tiklopidin, dekstran 40 (parenteral yol) ile kombinasyonu önerilmez. Oral antikoagülanlar,trombolitik ilaçlar, antitrombotik dozlarda asetilsalisilik asit(kararsız angina ve non Q miyokard infarktüsü tedavisinde), glukokortikoidler(genel kullanım yolu) ile birlikte kullanımında dikkatli olunmalıdır.

Doz Önerisi:

 1 mg (0.01 mL) enoksaparin yaklaşık 100 IU antiX aktivitesine eşdeğerdir. Enoksaparin profilaktik ve tedavi edici endikasyonlarda derin SC yoldan, hemodiyalizde ise intravasküler yoldan kullanılmalıdır. İntramüsküler yoldan kullanılmaz.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...