Cortimycine

Cortimycine

Cortimycine nedir ne için kullanılır, Cortimycine nasıl kullanılır, Cortimycine ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Göz Pomadı

Hidrokortizon asetat

Ambalaj:

 50 mg/5 g’lik özel kanüllü tüp.

Endikasyon:

 Palpebral Ve bulber konjonktiva, bahar aylarında görülen alerjik konjonktivit,akne rozasea keratit, süperfisyel noktalı keratit, herpes zoster keratiti, iritis ve siklitis gibi göz küresinin anterior bölümüne ait iltihabi durumlarda kullanılır. Ayrıca kimyasal madde, radyasyon,ısı ve yabancı cisim penetrasyonu ile oluşan korneal, konjonktival skleral harabiyetlerde endikedir. Katarakt, glokom ve kornea transplantasyon gibi göz ameliyatlarından sonra profilaktik olarak,iltihabı önlemek amacıyla da kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Hidrokortizon Aşırı duyarlılığı olanlarda, bakteriyel, viral ve fungal oküler enfeksiyonlarda,göz tüberkül özünde, akut süperfisiyel herpes simpleks keratiti de(dendritik keratit), canlı virüs aşılarının (çiçek aşısı gibi) uygulaması sırasında kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Hidrokortizon ufak zedelenmelerde kullanılmamalıdır. Hardal gaz (dikloro etil sülfür) keratiti, Sjogrenkerato Konjontiviti veya dejeneratif bozukluklarda etkili değildir.Geniş açılı glokom, diabetes mellitus, 5 diyoptri den daha büyük miyopi olgularında ve Krukenberg Spindle’de çok dikkatle uygulanmalıdır.Herpes simpleksin neden olduğu stromal keratit veya uveitis tedavisinde antiviral ilaçlarla birlikte hidrokortizon uygulaması dikkatli yapılmalıdır. Gebelikte güvenirliği belli değildir. Özellikleuzun süreli ve yüksek dozlardaki uygulamalardan kaçınılmalıdır.Kesin gerekmedikçe gebelerde kullanılmamalıdır. Emziren annelerde sütle yenidoğana girebileceğinden, bebekte yan etkiler görülebilir.

Yan Etkileri:

 Bazı kişilerde göz içi basıncı artabilir. Uzun süreli kullanımda geniş açılı glokom,optik sinir harabiyeti, görme bozukluğu, katarakt oluşabilir. Nadirengeçici kaşıntı veya yanma, midriyazis, ptozis, epitelyal noktalı keratit, korneal veya skleral malasia ile tedavi bitiminden sonra veya tedavi sırasında akut anterior uveitis gö-rülebilir. Aşırı Duyarlılık reaksiyonları gözlenebilir. Bu reaksiyonların görülmesi durumunda ilaç hemen kesilmelidir.

Doz Önerisi:

 Alt göz kapağı aşağı çekilerek konjunktivaya bir miktar sıkılır. Göz kapağı birkaç kez aşağı yukarı oynatılarak pomadın iyice dağılması sağlanır. Günde 3-4 kez tekrar edilir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...