Cosmogen

Cosmogen

Cosmogen nedir ne için kullanılır, Cosmogen nasıl kullanılır, Cosmogen ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Flakon

Daktinomisin

Ambalaj:

 0.5mgx1 flakon.

Endikasyon:

 Wilms tümörü,rabdomyosarkom, testis ve uterus karsinomunda endikedir. Ewingsarkomu ve botrioid sarkomun palyatif tedavisinde ya diğer antineoplastik bileşikler ve X ışını tedavisiyle birlikte yada yalnız olarak endikedir.

Kontrendikasyon:

 Eğer daktinomisinsu çiçeği veya herpes zoster enfeksiyonuna yakın bir zamanda veya enfeksiyon sırasında verilirse, ölümle sonuçlanabilecek şiddetli,jeneralize bir hastalık oluşabilir.

Uyarılar:

 Daktinomisin sadece kanser kemoterapi ajanlarının kullanımında tecrübeli bir hekimin nezareti altında kullanılmalıdır. Bu ilaç çok toksik olup, toz ve çö-zeltisi dikkatle kullanılıp uygulanmalıdır. Kaza sonucu gözle temas ederse, bol suyla yıkanmalı ve hızla oftalmolojik konsültasyon yapılmalıdır.Kaza ile ciltle temas ederse, etkilenen kısım en az 15 dakika bol suyla hemen yıkanmalıdır. Gebelerde kullanılmamalıdır. Ciddi yan etki potansiyeli nedeniyle, anneye ilacın önemi hesaplanarak emzirmesi veya ilacın kesilmesi hakkında karar verilmelidir.

Yan Etkileri:

 Keyifsizlik,yorgunluk, uyuşukluk, ateş, miyalji, proktit, hipokalsemi, şelat,yutma güçlüğü, özofajit, ülseratif stomatit, farenjit, iştahsızlık,bulantı, kusma, abdominal sancı, diyare, gastrointestinal ülserasyon,aplastik anemi noktasına kadar varabilen anemi, agranülositoz,lökopeni, trombositopeni, pansitopeni, retikülopeni, alopesi,cilt kabartıları, akne, eritemin artması veya önceden radyasyona maruz kalmış derinin pigmentasyonunda artış görülebilir.

Doz Önerisi:

 Günlük dozaj yetişkinler ve çocuklar için, 5 gün süresinde 15 mg/kg/gün veya vücut yüzeyinin metrekaresi başına günde 400-600 mg’yi geçmemelidir. Vasati yetişkin dozu maksimum 5 gün için, IV olarak günlük 500 mg (0.5 mg) şeklindedir. Çocuklarda 5 gün için IV olarak, günlük doz vücut ağırlığının her kilogramı için 15 mg’dir (0.015 mg). Değişik bir uygulama biçimi ise, bir haftalık zaman içinde IV olarak vücut alanının beher metrekaresi için total 2500 mg (2.5 mg) verilmesidir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...